Ezek a trendek teljesen háttérbe szorulnak az őszi szezonban, ha nem is végleg, de egy időre búcsút intünk nekik. Nincs miért aggódni, nagyon izgalmas fazonok és stílusok váltják őket.

hirdetés

A szezonváltás kapcsán általában az kerül leginkább szóba, hogy milyen trendek teszik majd igazán izgalmassá az elkövetkezendő időszakot, és milyen fazonokat, ruhadarabokat és kiegészítőket érdemes beszerezni a leárazásokon. Arról már kevésbé szól a fáma, hogy vannak olyan stílusrészletek, amelyeknek az új évszakkal teljesen leáldoz a divat. Márpedig, ahogy minden évben, idén is van néhány olyan trend, amelynek az őszi időszak elérkeztével határozottan véget ér a szárnyalása.

Trendek, amelyektől búcsúzunk az őszi szezonban

Mindig hangsúlyozzuk, hogy nem muszáj pontról pontra követni a trendek alakulását, hiszen vannak olyan fazonok, amelyek olyannyira passzolnak az alkati adottságokhoz, hogy kár lenne lemondani róluk kizárólag a divat hullámzása miatt. Mindezek ellenére azonban ha valami új jön, akkor valami régi bizonyosan távozik, a trendlisták pedig alaposan átalakulnak ilyenkor. A stílusos külső alapja egyértelműen a naprakész outfiten alapul, s noha fontos szempont, hogy az adott holmi passzoljon a személyiséghez és a személyes ízlésvilághoz, az újonnan felfutó trendekkel sem árt kísérletezni néha.

Mutatjuk, hogy melyek azok a fazonok és stílusrészletek, amelyek már nem szerepelnek az őszi divat palettáján. Nincs miért aggódni, van helyettük más, legalább olyan kapós alternatíva.

Szűk szárú farmerek helyett laza szabás

A cím láttán valószínűleg minden divatrajongóban felmerül a kérdés: a szűk szárú farmerek csillaga már nem évekkel ezelőtt kihunyt a divat egén? Szigorúan véve nem, hiszen bár valóban a széles szárú fazonok mögött kullogtak, ott voltak a népszerűségi listák elején. Idén ősszel azonban a szakértők szerint határozottan hátrahagyjuk a tapadós, testhezálló fazonokat és lazábbra vesszük a figurát. Na persze ez nem jelenti azt, hogy veszíteni fog nőies kisugárzásából a megjelenés, sőt! Az elegancia, a sikk és a széles szárú farmer szuperül megfér egymás mellett.

Képek: Streetstyleshooters/Getty Images.

 

Viszlát, rózsaszín, helló, burgundi

Az elmúlt években a barbiecore trend olyan magaslatokra tört, hogy már azt gondoltuk, soha nem ér véget a pink cuccok térhódítása. Úgy látszik, hogy tévedtünk, ugyanis az őszi divat határozottan úgy döntött, itt a vége a neonrózsaszínes vibrálásnak, s inkább átadja a helyet egy elegánsabb, mélyebb, mégis kellően feltűnő tónusnak. Ugyan a burgundi nem most tűnt fel a színen, népszerűbb lesz, mint eddig bármikor.

Képek: Streetstyleshooters/Getty Images.

 

A zsebes szoknyákat a minimalista farmerfazon váltja

A zsebes szoknyák és nadrágok nagyot mentek az elmúlt években, hatalmas meglepetést okoztak, amikor visszatértek a divat vérkeringésébe. A szakértők azonban úgy gondolják, hogy nagyjából eddig tartott a szárnyaló népszerűség, ugyanis az őszi divat már sokkal inkább a letisztult, minimalista fazonokat helyezi reflektorfénybe. A laza, sportosan egyszerű stílusról nem kell lemondani, az egyenes szabású, retró farmerszoknyák váltják a zsebes kreációkat, amelyek ugyanazt a hangulatot hozzák, csak egy kicsit visszafogottabb formában.

Képek: Jeremy Moeller/Getty Images.

 

Kiemelt kép: Streetstyleshooters/Getty Images.

Cikkfotók: Streetstyleshooters/Jeremy Moeller/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés