Vannak, akik nem szeretik a zsírégető tea gyógynövényes ízét, másoknak pedig a zöldségek és gyümölcsök fogyasztásával gyűlik meg a bajuk, amikor fogyni szeretnének. Mindkét problémára megoldást jelenthet egy éhségűző smoothie, mely rostokat, vitaminokat, és anyagcsere-pörgető teát tartalmaz.

Az anyagcsere-működés optimalizálásának, illetve a súlyvesztésnek számos feltétele van, melyek közül a legfontosabb a megfelelő vitaminokban és ásványi anyagokban bővelkedő, kiegyensúlyozott étrend. Olykor azonban nehézséget okoz, hogy mindennap legalább négyszer-ötször kerüljenek a tányérra nyers zöldségek és gyümölcsök, melyek a vitaminokon túl, emésztésserkentő rostokkal is szolgálnak.

A smoothie azért is remek étrend-kiegészítő, mert pépes, vagy folyékony állapotban könnyebben elfogyasztható egyszerre több zöldség és gyümölcs, az ital rosttartalma pedig telíti a gyomrot, ezáltal csökkenthető az étvágy.

Naponta két pohár smoothie beiktatásával jelentősen bővíthető a szervezet vitaminkészlete, és, ha ezen felül még sokszínű salátákat, párolt zöldségeket, valamint nyers gyümölcsöket is eszel, annyi antioxidánssal gazdagodhatsz, amennyi képes fellendíteni a szervezet méregtelenítő folyamatait. A lomha anyagcserén egy kiváló zsírégető tea is segíthet, ami még hatékonyabb lehet, ha smoothie-val ötvözöd.

Zsírégető tea a smoothie-ban

A smoothie tetszés szerint vízzel, vagy növényi tejfélékkel is készíthető, ám zsírégető teával is kombinálhatod az alapanyagait.

Ebben az esetben a gyógynövényes teakeverék utasítása alapján ajánlott, egyszeri adagot keverd a pépes italba, mely így hatékonyabban javítja az emésztési folyamatokat, és serkenti az anyagcsere, illetve a máj működését. Érdemes olyan alapitalt készíteni, amely a zsír lebontását fokozó vitaminokat tartalmazza.

Hozzávalók:

  • 2 db alma,
  • 2 db kivi,
  • 8-10 spenótlevél – lehet bébispenót is,
  • 1 csésze fogyasztó tea.

Választhatsz gyömbér, ánizs, vagy borsmenta alapú teát, de az anyagcsere-működés serkentésére a lapacho tea is kiváló. A csalántea például, vízhajtó hatású, így a megfelelő folyadékbevitel különösen fontos, ha ezt fogyasztod. A zöld tea élénkítő hatású, a ginzeng pedig csillapítja a farkaséhséget. Lehetőleg egyfélét válassz a bőséges kínálatból.

A dél-amerikai lapacho fa kérgéből készült lapacho tea karamellás aromája jól harmonizál a fent leírt, magas C-vitamin-tartalmú smoothie ízvilágával. Ebben a teában nincs koffein, ám a hasznos vitaminok és ásványi anyagok széles skáláját tartalmazza. Megtalálható benne a vas, szelén, magnézium, kalcium és a jód is, így nem csak az immunrendszer működését segíti, hanem az anyagcsere-folyamatokat is optimalizálja.

Egy liter forrásban lévő vízbe két teáskanál fakérget tegyél, majd öt-tíz percig hagyd főni. Amikor levetted a tűzhelyről, húsz-harminc percig pihentesd a teát, azután szűrd le, és hagyd kihűlni. Készítsd elő a smoothie alapanyagait, tedd bele a turmixgépbe, majd adj hozzá egy csészényit a teából. A megmaradt tea lefedve, hűtőben tárolva több napig friss marad.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés