Nem kell órákon át ügyeskedni a konyhában ahhoz, hogy mindennap egészséges reggeli kerüljön az asztalra. Ez a sütőtökös zabkása már este összedobható, rendkívül egyszerű, mégis feltölt antioxidánsokkal és felrázza az emésztést. Videón láthatod, hogyan kell elkészíteni.

hirdetés

Bár a reggeli a nap legfontosabb étkezése, sokan hajlamosak elnagyolni és egy gyors szendviccsel vagy péksüteménnyel letudni a reggelizést. Egy brutál szénhidrátbombával indítani a napot cseppet sem jó döntés, ráadásul az őszi időszakban a szervezet fokozott terhelésnek van kitéve, hiszen a vírusok kitartó erővel próbálják ledönteni az immunrendszert.

Érdemes rászánni pár percet arra, hogy egészségesebb, laktatóbb és táplálóbb alternatíva kerüljön az asztalra, ám ez nem jelenti azt, hogy órákon át kell bíbelődni a konyhában, sőt, még csak korábban sem kell felkelned, ha ezt a receptet választod. A zabkása már előző este elkészíthető, reggel csak pár percet kell rászánni az étkezésre, de ha hordozható dobozban csinálod meg, akár magaddal is viheted a munkahelyedre.

 

Ez a sütőtökös verzió igazi őszi finomság, ami nem csupán a fontos tápanyagokkal látja el a szervezetet, az emésztésnek és a bőrnek is kifejezetten jót tesz. Egyáltalán nem nehéz elkészíteni, csupán pár alapanyagra lesz szükséged, másnap reggel pedig garantáltan hálás leszel az ínycsiklandozó reggeliért.

Sütőtökös zabkása gyorsan, egyszerűen

Hozzávalók

  • 1 bögre zabpehely
  • 1 evőkanál chiamag
  • 1 bögre növényi ital
  • 1/3 bögre sütőtökpüré
  • 1/3 bögre görög joghurt
  • méz
  • fahéj
  • sütőtök-fűszerkeverék

Minden összetevőt helyezz egy kis tálkába vagy hordozható dobozba, majd alaposan kavard össze őket, és így tedd be egész éjszakára a hűtőbe. A növényi ital bármilyen lehet, a mandula, a kókusz és a zabital éppen olyan megfelelő a finom reggelihez. A görög joghurtot szintén helyettesítheted növényi verzióval.

Ha nincs otthon sütőtökös fűszerkeveréked, nincs ok a pánikra, ugyanis te magad is elkészítheted. Csak egy kevés fahéj, gyömbér, szerecsendió és szegfűbors kell hozzá. Ebből semmiképp ne tegyél túlzottan sokat a zabkásába, ugyanis az erős fűszerezés könnyedén el tudja rontani az ízélményt.

 

De miért jó választás reggelire egy sütőtökös zabkása? A nap kezdetén rendkívül fontos bevinni a megfelelő tápanyagokat ahhoz, hogy a nap folyamán a reggeli kellő energiával lásson el. Ilyenkor érdemes olyan összetevőket választani, amelyek beindítják az emésztést és kellőképpen eltelítik a gyomrot anélkül, hogy megterhelnék azt. Ugyanakkor a vitaminok és ásványi anyagok a bőrnek is jót tesznek, a béta-karotin lassítja a bőröregedést és leszámol a sápadtsággal.

A zabpehely igazi napindító, rengeteg rostot és vitamint tartalmaz, beindítja a bélműködést és megakadályozza a vércukor szintjének ingadozását. Szuper energiaforrás, garantáltan segít, hogy délig kihúzd a reggelivel, miközben a farkaséhség miatt sem kell aggódnod.

A sütőtök szintén remek választás, az őszi időszak sztárja ugyanis dúskál a fontos antioxidánsokban. Kiváló rostforrás, ennek köszönhetően javítja az emésztési folyamatokat, felpörgeti az ellustult anyagcserét. Seprűként takarítja át a beleket, ezáltal hozzájárul a méregtelenítési folyamatok kiegyensúlyozott működéséhez.

Ahogy a színe is árulkodik róla, a sütőtök rendkívül gazdag béta-karotinban, amelyből leginkább a bőrünk húz hasznot. Visszaadja a bőr ragyogását, egészségessé teszi a bőrképet és megszünteti a bőrtónus őszi fakóságát. C-vitamin-tartalmának köszönhetően felturbózza a kollagéntermelést, ezáltal hozzájárul a bőröregedés lassításához, késleltetéséhez.

Kiemelt kép és cikkfotó: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés