Az igazi kihívás az, amikor nem letagadni akarod a korodat, hanem megfelelni neki, ám nem úgy, ahogy a társadalom elvárja, vagy, ahogy megszabják a konvenciók, hanem szívből jövő stílusérzékkel.

Az Instagram tele van önjelölt divatdiktátorokkal, akik ma már nagyobb hatalommal bírnak, mint a divatházak által foglalkoztatott modellek. Az inspirációgyűjtés ugyanis többnyire a közösségi médián keresztül zajlik, és az úgynevezett fashion influencerek jobban befolyásolják a trendek sorsát, mint a kampányok.

Ám ebben a hatalmas olvasztótégelyben olykor nagyon nehéz valami eredetire bukkanni, hiszen a bloggerek zöme egymást másolja sminkben, hajban és megjelenésben. A vastag szemöldökű, csücsöri szájú, kerek popsijú Instagram-modellek között időnként felbukkan egy-egy eredeti gyöngyszem.

Újabban a szenior influencerek a legnépszerűbbek, akik közül páran azért érdekesek, mert elképesztően fiatalnak tűnnek a korukhoz képest, mások a merész, bevállalósan extravagáns öltözékükkel keltenek feltűnést, ám olyan csak ritkán akad, aki modernül öltözködik ugyan, de a megjelenése abszolút harmóniában áll az életkorával.

Grece Ghanem, az 53 éves montreali édesanya nem ken magára egy kiló festéket az Instagram kedvéért, nem nyomatja tele filterekkel a képeit, és nem érzi szükségét a Photoshop használatának, hiszen egy cseppet sem akar fiatalabbnak tűnni annál, amennyi.

Az öltözködésével, stílusával azonban lázban tartja az internetet: nem tagadja, hogy szívesen hord drága dizájnerdarabokat, olyat is, amit épp a trend diktál, de nem azért, hogy szigorúan utánozza a divatot, hanem azért, hogy új sémákkal kísérletezzen az öltözködés terén.

Meggyőződése, hogy egy jól összeválogatott szett elmossa a rossz gondolatokat, és feltölti az embert önbizalommal, de egy ruha azt is képes elhitetni veled, hogy az vagy, aki lenni akartál.

Azt is vallja, hogy a stílus kialakítása olyan, mint a művészet, melybe belegyúrja az ember a belső világát, illetve a külső hatásokat, melyek épp inspirálják.

  • Megosztás:
hirdetés