Karácsonykor a többség könnyebben elengedi magát, ami az étkezések számát és mennyiségét illeti. Ha szeretnél gond nélkül beleférni a szilveszteri, csini ruhádba, ezeket az anyagcsere-pörgető recepteket ajánljuk!

A karácsonyi eszem-iszom után nem csoda, ha eltelítődünk, és úgy érezzük magunkat, mintha ki akarnánk pukkadni. A menük többsége bizony, cseppet sem támogatja a jó emésztést, az anyagcsere-folyamatok belassulnak, ami már a nadrágunk szorításán is érezhető. Ráadásul a cukros ételek és az alkoholos italok a bőrnek sem tesznek jót, a méreganyagok feldolgozását nehezebben végzi a leterhelt máj, a lesújtó eredmény pedig a pattanásaink számában mérhető.

Szilveszterig bizony, kevés az idő, ezért, ha szeretnéd a legjobb formádat hozni, még időben csökkentsd a kalóriabevitelt, tankold fel a szervezeted rostban gazdag ételekkel, és pörgesd fel az anyagcseréd olyan vitaminokkal, melyek kedvezően befolyásolják a szervezet zsírégető, illetve méregtelenítő folyamatait. Ne éheztesd magad, annak semmi értelme, inkább egyél többször, de kevesebbet, és minőségi tápanyagokat.

Készíts könnyen emészthető, zöldséges és gyümölcsös smoothie-kat, és iktass be a főétkezéseid közé olyan dzsúszokat, melyek feltöltenek energiával, tele vannak antioxidáns anyagokkal, ezáltal megszabadítanak az anyagcsere-lassító méreganyagoktól.

Az alábbi három ital a szervezet vízhajtó és zsírégető tevékenységeihez szükséges vitaminokat tartalmazza, rostanyagaikkal pedig megtisztítják a bélrendszert.

Zöld energiabomba vízhajtó összetevőkkel

Hozzávalók:

  • 4 alma hámozva, felszeletelve
  • 2-3 kisebb méretű uborka, hámozva, felkockázva
  • 1 maréknyi petrezselyem zöldje
  • 4 kelkáposztalevél
  • 1 kis csokor zellerszár
  • 1 citrom leve
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér

Tisztító, anyagcsere-pörgető szépségital

Hozzávalók:

  • 3 kisebb cékla legyalulva
  • 1 kis csokor zellerszár felaprítva
  • ½ maréknyi friss koriander zöldje
  • 1 kisebb uborka felaprítva
  • 1 citrom leve
  • 5 római salátalevél
  • ½ maréknyi spenót
  • néhány sárgarépa megpucolva, felkockázva

Zsírégető, antioxidánsokban gazdag dzsúsz

Hozzávalók:

  • 4 alma hámozva, szeletelve
  • 2-3 kisebb cékla hámozva, lereszelve
  • 1 kis csokornyi zeller zöldje
  • 1 maréknyi spenótlevél
  • 1 kisebb uborka hámozva, darabolva
  • ½ citrom leve
  • 2 paradicsom
  • néhány sárgarépa

Amint láthatod, ezek a bőven mért adagok több pohárnyi dzsúszhoz elegendőek. Érdemes hűtőben tárolni, és egész nap fogyasztani belőle az étkezések között. Így nem is bírsz majd sokat enni, de a tápanyagot és a vitaminokat megkapja a szervezeted. Ha vendégségbe mész, vedd figyelembe, hogy ezek az italok sűrűn fogyasztva vízhajtó hatásúak.

A méregtelenítő napokon hanyagold a kávét, az alkoholt és a koffeint. Az előzőleg megmosott, felaprított alapanyag levét préseld ki zöldségcentrifugával. A turmix azért nem jó, mert nem választja szét a rostokat, ezért pépesebb elegyet kapsz, ami lassabban halad át az emésztőrendszeren. Ha lé formájában viszed be a vitaminokat, sokkal hamarabb hasznosulnak, szinte azonnal felszívódnak a véráramba.

  • Megosztás:
hirdetés