Az eredetileg Indiában őshonos mangó itthon is egyre elterjedtebb, így jól kihasználhatóak az egészségre gyakorolt tulajdonságai. Bár megpucolni nem a legegyszerűbb, ha valaki egyszer megkóstolja, már az sem okoz fáradtságot.
A mangó az egyik legegészségesebb gyümölcs
A mangóban nagy mennyiségű A- és C-vitamin található, amik a bőrt üdévé, ragyogóvá, egészségesebb fényűvé varázsolják, ráadásul a ráncok kisimításában is szerepet vállalnak. Ezen kívül bőrpuhító és hidratáló E-vitamint, valamint értékes antioxidánsokat is tartalmaz, amik a sejteket védve leszámolnak az idő előtti öregedésért felelős szabad gyökökkel és a kollagéntermelést is serkentik. Érdemes tehát minél többet fogyasztani belőle, például smoothie formájában, amire az alábbiakban egy isteni receptet is hoztunk:
Hozzávalók:
- 1 mangó
- 1 marék spenót
- 1 evőkanál kókuszjoghurt
- 1 evőkanál kendermag
- 1 pohár ízlés szerinti növényi tej
A hozzávalókat csak turmixold össze, és már fogyaszthatod is. Az értékes vitaminokon és ásványi anyagokon kívül a mangóban –de a spenótban, kendermagban is– rengeteg rost található, amik segítik az emésztést és elősegítik a test méregtelenítő folyamatait a bélrendszer munkájának támogatásával. Ez a turmix nagyszerűen beépíthető fogyókúrába is, így bármikor bátran fogyaszthatod.
Képek: Getty Images.