A kendermag az egyik legtáplálóbb élelmiszer, amit az emberiség már évezredek óta fogyaszt és gyógyszerként alkalmaz. Mindez nem véletlen, hiszen nagyon jó hatással van az egészségre kÃvül-belül.
A kendermag több fehérjét tartalmaz, mint a chia vagy lenmag
A hántolt kendermag nem tartalmazza a hallucinogén anyagot tartalmazó THC vegyületet, ami a növény levelében található, Ãgy bátran lehet fogyasztani. Ajánlott is, ugyanis nagy mennyiségben tartalmaz a szervezet számára könnyen hasznosÃtható, gyors felszÃvódású növényi fehérjét.
Fogyókúrázóknak kifejezetten elÅ‘nyös rendszeres bevitele, hiszen a fehérjén kÃvül számottevÅ‘ mennyiségű rostot is tartalmaz. ElÅ‘segÃti az anyagcsere optimális működését és kipucolja a bélrendszerben, valamint a vérerekben felhalmozódott salakanyagokat. Müzliben, fÅ‘zve vagy olaj formájában is fogyasztható, utóbbiról ebben a cikkben olvashatsz még többet.
Â
SzámottevÅ‘ mennyiségű omega-3 és omega-6 esszenciális zsÃrsavakat tartalmaz, de E- többféle B-vitamin és olyan ásványi anyagok is megtalálhatók benne, amik vÃzhajtó hatásúak, Ãgy megakadályozzák a savtúltengést és puffadás ellen is hatásosak.
A bÅ‘rre kifejezetten jó hatással van, elÅ‘segÃti a sebgyógyulást, oxigént juttat a sejteknek és a gyulladásos bÅ‘rbetegségek tüneteit is enyhÃti. Napi két evÅ‘kanállal érdemes beépÃteni az étrendbe, amivel nemcsak laposabb lehet a hasad és szebb a bÅ‘röd, de az immunrendszer általános működését is felturbózhatod.
Képek: Getty Images.