Nem egy szokványos salátáról van szó, néhány összetevőjén talán meg is lepődsz majd. Ha valami könnyűt ennél, köretként vagy magában, vacsorára is tálalhatod.

A nyárban azt szeretjük, hogy lehet piacra járni, és rengeteg friss alapanyag kínálja fel magát egy jó salátához. A meleg időben az emésztést megterhelő ételek egyébként sem esnek jól, ráadásul ilyenkor, a bikiniszezon kezdetén mindenki jobban vigyáz az alakjára.

Az alábbi recept tápláló és vitaminban gazdag finomságokat tartalmaz, sőt, emésztésserkentő rostokban és sejtvédő antioxidánsokban is bővelkedik. Az öntettel együtt nemcsak különlegesen ízletes, hanem laktató egytálétel, mely nem terheli meg a gyomrot, de teltségérzetet okoz, így hosszú időre elűzi az éhséget. Ráadásul fél óra alatt elkészül.

Currys karfiolsaláta lencsével és szőlővel

A karfiol elkészítéséhez szükséged lesz:

  • 1 fej karfiolra,
  • 1 ½ evőkanál olvasztott kókuszolajra,
  • 1 ½ evőkanál curryporra,
  • ¼ teáskanál tengeri sóra.

A zöld curry salátaöntethez szükséged lesz:

  • 4 ½ evőkanál zöld currypasztára,
  • 2 evőkanál tahinire – finomra őrölt szezámmagból készült masszára,
  • 2 evőkanál citromlére,
  • 1 evőkanál juharszirupra,
  • 1 csipetnyi sóra és borsra,
  • kevés vízre.

A salátához ezeket készítsd elő:

  • 5-6 csésze vegyes zöld – spenót, fodros kel, salátalevél,
  • 1 csésze főtt lencse – leöblítve, átszűrve,
  • 1 csésze piros vagy zöld szőlő – szemekre szedve,
  • friss koriander.

A saláta elkészítését a videón láthatod.

Recept és kép forrása: Popsugar.

  • Megosztás:
hirdetés