A papírtapintású, dehidratált bőr bizony azt jelzi, hogy nem iszol elég folyadékot a nap folyamán. Ha a víz nincs mindig ínyedre, ezt az uborkás, zöld teás keveréket ajánljuk.

hirdetés

Az őszi-téli fűtésszezon idején hamarabb kiszárad a bőr, és sérülékenyebb, mint bármikor. Erre még rátesz egy lapáttal, ha nem iszunk elegendő folyadékot, vagy túl sok dehidratáló italt, kávét vagy cukros löttyöket fogyasztunk. A kiszáradt bőr esendőbb a légszennyezettség károsító hatásaival szemben, és idő előtt ráncosodni kezd.

Ám ennél sokkal több hátulütője van annak, ha nem iszunk eleget: a szervezet folyadékhiánya lassítja az anyagcserét, romlik az emésztés, ezáltal csökken az energiaszintünk és a koncentráló képességünk. Sokkal kiegyensúlyozottabbak vagyunk, ha megfelelő mennyiségű folyadékot fogyasztunk: javul a hangulatunk, közérzetünk, kevesebbet fáj a fejünk, és sokkal simább, ragyogóbb lesz a bőrünk.

Ha nem tudod rávenni magad a rendszeres vízivásra, vagy csak szeretnéd fokozni a méregtelenítő hatást, az alábbi egyszerű, ötperces receptet ajánljuk.

Frissítő, hidratáló zöld nedű, uborkával és zöld teával

Hozzávalók:

  • ½ kígyóuborka vékony karikákra vágva
  • 1 evőkanál Matcha teapor
  • 2 csésze víz

Az uborka csodásan hidratálja a szervezetet, és tele van bőrtápláló vitaminokkal. Több antioxidáns is fellelhető benne, mint például a C-vitamin, a béta-karotin, a flavonoidok, lignánok és triterpének, valamint a bőrszépítő E-vitamin. A diétázók is szívesen fogyasztják, mivel nagyon kevés a kalóriatartalma, hiszen 90%-a víz.

A matcha a zöld teának egy változata, melynek neve szó szerint azt jelenti, hogy por állagú. Mivel a matcha por összezúzott tealevélből készül, sokkal több antioxidáns és vitamin kerül bele, hiszen kevesebb feldolgozáson megy keresztül. Sokan nem szeretik az ízét, mert fű-, vagy spenótjellegűnek érzik, ám mandula- vagy kókusztejjel tökéletesen enyhíthető a karakteressége.

Így készítsd el!

A megmosott, vékonyan felszeletelt uborkát hagyjuk állni jeges vízben húsz-harminc percig. Egy külön csészében készítsd el a zöld teát. Fél deciliter forró vízben keverd el a port, amíg homogén állagú nem lesz. Várd meg, míg kihűl, majd add hozzá az uborkás vízhez.

A por állagú zöld tea magasabb koffeintartalommal rendelkezik, mint a kávé, de egészen másként hat a szervezetre. Nem tornássza fel hirtelen a pulzust, és valójában nyugtatja a szervezetet. Ettől függetlenül, nem ajánlott sokat inni belőle.

  • Megosztás:
hirdetés