Akkor sem kell lemondanod néhány édes falatról, ha keményen megdolgoztál a nyári alakodért. Ettől a poharas, hűs desszerttől nem kúsznak vissza a kilók.

Egy kis fagyi, palacsinta és sütike, ugye, még nem árthat? – általában így telik a nyár, aztán villámcsapásként jön a mardosó bűntudat, mert az új fürdőruhába mégis csak jó lenne beleférni. Mivel a nyarat nehéz elképzelni hűsítő édességek nélkül, érdemes olyan recept után nézni, mely nemcsak egészséges, de a bikininek sem az ellensége.

Ez a vegán mangó mousse könnyű és csábító, mégsem számít bűnözésnek, akár a diétád alatt is bátran fogyaszthatod. Ez a desszert csak természetes, növényi összetevőket tartalmaz, melyek javítják az emésztést, és segítenek a testsúly megőrzésében.

Ínycsiklandó mangóhab

Hozzávalók:

  • 3 érett mangó
  • 1 ½ csésze kókuszkrém
  • 3 evőkanál agavé szirup

Az agavé szirup a Mexikóban őshonos agavé növényből kinyert természetes édesítőszer. Glikémiás indexe jóval alacsonyabb a finomított cukrokénál. A mézet is remekül lehet helyettesíteni vele. Bioboltokban kapható.

Elkészítés:

Hámozd meg az érett mangókat, és turmixgéppel készíts finom pépet belőlük. Öntsd egy mély tálba, add hozzá a kókuszkrémet, és habverővel vagy robotgéppel verd könnyű habbá a masszát.

Azután édesítsd meg a sziruppal, és adagold ki kis poharakba. Friss gyümölcsökkel vagy étcsokoládé-forgáccsal díszítsd, és néhány óráig hűtőben tárold, mielőtt tálalnád.

  • Megosztás:
hirdetés