A fodros kel a zöldturmixok nagy sztárja, ami minden valamirevaló receptben megbújik. Mindez nem véletlen, hiszen igazi szuperélelmiszer, értékes tápanyagai aktívan hozzájárulnak a test egészségének, szépségének fenntartásához.

A fodros kel nagymenő szuperélelmiszer

Az eredetileg Görögországban őshonos káposztaféle ma már az egész világon elterjedt és előszeretettel fogyasztják nyers zöldség és por formájában is. Elsősorban nagyon jó immunerősítő, így a mostani helyzetben, ha van rá lehetőség, érdemes minél többször belecsempészni a turmixodba, amihez egy szuper receptet itt találsz.

A fodros kel tele van A-, B6-, C-, K- és E-vitaminnal, valamint olyan ásványi anyagokkal, mint a vas, a mangán, a kalcium, a folsav, a kálium és a réz. Tartalmazza az összes esszenciális aminosavat, valamint omega-3 és omega-6 zsírsavakban is bővelkedik. Szinte minden benne van, amire a szervezetnek szüksége van.

A benne lévő C-vitamin és a polifenolok antioxidánsként védik a sejteket, elpusztítják a szabad gyököket, így a fiatalosabb bőrkép megtartását is támogatják. Gyulladáscsökkentő, kéntartalmának köszönhetően elősegíti a méregtelenítő folyamatokat. A fodros kel alacsony kalória és szénhidráttartalmú, a benne lévő növényi fehérje és élelmi rostok támogatják a bélrendszert és az izomépítést.

Nagyon jól beépíthető fogyókúrába, hiszen támogatja az emésztést és a zsírégető folyamatokat is. Mivel elsősorban zsírban oldódó vitaminokat tartalmaz, érdemes egy teáskanál kókuszolajjal is dúsítani a turmixot, hogy maximálisan kihasználd a vitaminok erejét.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés