Hiába étkezel egészségesen, könnyű megcsúszni akkor, amikor hirtelen rád tör a farkaséhség! Ezt a finom, de cukormentes nasit otthon is összedobhatod.
Fogyókúra idején, amikor kevesebb kalóriát fogyasztasz, különösen oda kell figyelned arra, hogy a vércukorszinted ne ingadozzon. Valami harapnivaló mindig legyen nálad, az egészségesebb fajtából, és inkább étkezz naponta többször, csak pici adagokban. Az alábbi müzli szeletet könnyen elkészítheted otthon, és mindig magaddal viheted olyan esetekre, ha éppen kísértésbe esnél, vagy valami édességet kívánsz.
Hozzávalók:
- 1 csésze mandula
- ½ csésze mogyoró
- ½ csésze gluténmentes ropogós gabona – barna rizs
- ¼ teáskanál só
- ¼ csésze tiszta juharszirup
Egy négyzet alakú tepsit bélelj ki sütőpapírral, és melegítsd elő a sütőt 160-180 celsius fokon. Keverd jól össze egy tálban a mandulát, mogyorót, a barna rizst, illetve a sót. Majd az egészet öntsd nyakon juharsziruppal, és jól oszlasd el, hogy mindenhová jusson.
Takard le a tálat, amíg egy kicsit összeérik az egész, és minden jól magába szívja a szirupot. Azután öntsd az egész masszát a sütőedénybe, egy gumispatulával kend szét egyenletesen, majd 30-40 percig süsd ropogósra. A szeleteléssel várd meg, míg teljesen kihűl.