A diófélék fogyasztása különösen a téli süteménysütős időszakban válik aktuálissá, pedig egész évben megérné rágcsálni őket. Számottevő mennyiségben tartalmaznak vitaminokat és ásványi anyagokat, amik a szervezet, a bőr, a haj és a körmök egészségét egyaránt támogatják.

A diófélék szépítik a testet kívül-belül

A diófélék közös tulajdonsága, hogy nagy mennyiségben tartalmaznak telítetlen zsírsavakat, növényi fehérjéket és rostokat, emiatt fogyókúrába is nagyszerűen beépíthetőek. Számos antioxidáns-tápanyag megtalálható bennük, amik védik a sejteket, olajtartalmuknak köszönhetően pedig belülről hidratálják a testet. Legtöbbjük gyulladáscsökkentő tulajdonsággal is bír, így a különféle bőrbetegségben szenvedőknek is ajánlott a fogyasztásuk.

Az alábbi galériában összegyűjtöttük a legerősebb dióféléket, amiket külön-külön naponta érdemes fogyasztani, de mindenképpen natúr, sótlan változatban. Tápanyagértékük és bőrre gyakorolt hatásuk nagyon hasonló, így már csak az ízlelőbimbók lehetnek döntőbírók, melyik lesz a kedvenced.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés