Ettől a vitamindús italtól mindent megkapsz egyszerre: helyrebillenti az immunrendszert, fiatalító hatással bír, és ráadásul még finom is.
A szervezet vitaminraktára már ősszel elkezd megcsappanni, és télen folyamatosan tovább ürül. Ebben az időszakban ugyanis jobban próbára van téve az immunrendszerünk, ami vitaminhiány esetén a tartalékból von el, hogy megküzdjön a náthával és egyéb betegségekkel.
A bőrünk is jobban igénybe van véve a téli szezonban, és, ha lassú ütemben regenerálódik, a bőröregedés tünetei jelentkezhetnek. Az alábbi vitaminkoktélban minden megvan ahhoz, hogy jól működjenek a szervezet méregtelenítő folyamatai, ezáltal kisimuljanak a ráncok, és megszűnjenek a gyulladásos eredetű bőrproblémák, mint amilyen a pattanás.
Hozzávalók:
- 1 csésze aszalt datolya
- 1 csésze spenótlevél
- ½ csésze gránátalma vagy gránátalmalé
- ¼ grépfrút
- ½ kis méretű cékla
- 1 1/2 csésze kókuszvíz
Ha rendszeresen fogyasztunk céklát, a bőr folyamatos megújulását tapasztalhatjuk. A céklában található nitrátok fokozzák a véráramlást, így a sejtek több tápanyagot és oxigént tudnak felvenni. A gránátalma tele van antioxidáns anyagokkal, melyek védik a szervezetet a szabad gyökök káros hatásaitól.
A gránátalma bőrfiatalító hatása szintén közismert, és a gyulladásokat is hatékonyan csökkenti. A grépfrút serkenti az anyagcsere-működést, és C-vitaminnal tölti fel a bőrt, mely elengedhetetlen a kollagéntermeléshez. A spenót úgyszintén bővelkedik antioxidánsokban, a datolya pedig rostban és ásványi anyagokban gazdag.