Egyre többen kattannak rá a gyümölccsel, zöldséggel, fűszernövényekkel dúsÃtott, méregtelenÃtÅ‘ hatású, fogyást elÅ‘segÃtÅ‘ vizekre, melyek ráadásul finomak és frissÃtÅ‘ek.
Sokan méregtelenÃtÅ‘ és zsÃrégetÅ‘ vÃzként emlegetik az efféle recepteket, de jobb, ha tiszta vizet öntünk a pohárba. Nem a gyümölcsös vÃz égeti a zsÃrt, hanem a szervezet végzi el a munkát, viszont a receptekben fellelhetÅ‘ összetevÅ‘k segÃtségével.
A gyümölcs- és zöldségdarabkákkal dúsÃtott, tiszta ásványvÃz antioxidánsaival serkenti a testben zajló méregtelenÃtÅ‘ folyamatokat. Ez azért fontos, mert a külsÅ‘ káros tényezÅ‘k, illetve a helytelen táplálkozás hatására elÅ‘fordulhat, hogy a méregtelenÃtés nem megfelelÅ‘en zajlik le a szervezetben, és ez általában megbetegedést okozhat.
A zsÃrégetÅ‘ munkához szintén vitaminokra van szüksége a testünknek, és, ha ezeket bÅ‘ven megkapja, gyorsabban, illetve hatékonyabban elbánik a zsÃrsejtekkel. Bárkiben felmerülhet a kérdés, hogy miért jó vÃzbe áztatni ezeket az értékes alapanyagokat, hiszen valószÃnűleg hatékonyabban hasznosulnak, ha inkább megesszük Å‘ket.
Leginkább úgy ideális, ha naponta fogyasztasz nyers zöldségeket és gyümölcsöket, illetve a vizedbe is pakolsz belőlük, ami egy kis pluszt jelent a vitaminraktáradnak. Ha egyszerre több mennyiségű vitamin jut be a szervezetbe például egy gyümölcssalátával, a legjava nem hasznosul.
Jobb apránként, naponta többször csipegetni az egészséges, antioxidáns anyagokból, hogy fokozatosan szÃvódjon fel belÅ‘lük az értékes tápanyag. A méregtelenÃtÅ‘ vÃzzel egész nap folyamatosan pótolhatod a vitaminszükségletedet, Ãgy a szervezeted mindig kap egy löketet a zsÃrégetéshez és a méregtelenÃtéshez.