Nagyon bosszantó, amikor a szemceruza eltompul a használat következtében, és már nem tudsz vele szépen dolgozni, a kifaragás pedig lehetetlennek tűnik.
Ha neked is mindig beletörik a hegyezőbe a puha festék, próbáld ki a következő módszert, és sosem csinálod majd másképp!
Tedd be a hűtőbe!
Mivel a szemceruza festékanyaga szobahőmérsékleten is puha, a kezed melegétől még jobban megolvad, így még egy speciális, erre a célra készült hegyezőbe is könnyen beletörik, nemhogy egy simába. Ha azonban beteszed a hűtőbe néhány órára, mielőtt kifaragod, vagy a fagyasztóba helyezed rövidebb időre, eléggé megkeményedik ahhoz, hogy könnyen lehessen formázni egy teljesen hétköznapi hegyezővel is.
A lényeg, hogy, amint kiveszed, azonnal kezdd el faragni, ha ugyanis kiolvad, újból nehéz lesz vele bármit is csinálni. Ezt a módszert a szájkontúrceruzánál is alkalmazhatod.