Itt a sütőtökszezon, az élénk narancssárga zöldség tele van vitaminokkal és rostokkal, ráadásul az édesség iránti vágyadat is kielégítheti, hiszen megsütve desszertnek is beillik.

Ősszel és télen általában kevesebb természetes vitaminhoz jut a szervezet, a messzi földről ideutaztatott zöldségekben közel sincs annyi tápanyag, mint amennyire szüksége lenne az embernek. De a hazai sütőtök fogyasztása nagyon jót fog tenni. C-, A- és B-vitaminok vannak benne, valamint kalcium, réz, vas és cink is. Ezek a tápanyagok igazi csodaszerré teszik a bőr számára.

Miért jó a sütőtök?

  • Béta-karotin-tartalma magas, ami segít rendben tartani a bőrt. A belőle képződött A-vitamin jót tesz pattanások ellen, és antioxidáns hatása is van.
  • Magas rosttartalma jót tesz az emésztésnek, ezáltal pedig a bőrnek is.
  • Arcpakolásnak is kitűnő. Reszelj le egy kis tököt, majd keverd össze a következőkkel, bőrtípus szerint. Zsíros bőrre egy kevés mézzel, száraz bőrre  fél banánnal, ráncok ellen pedig élesztővel.

  • Megosztás:
hirdetés