A hónalj bőre könnyen elszíneződhet, ami nyáron igen kellemetlen tud lenni, hiszen ilyenkor gyakran viselünk pántos vagy rövid ujjú felsőt.

Ennek több oka lehet: okozhatja a genetika, de az egyes izzadásgátlókban található vegyi anyagok miatt is megjelenhetnek a sötét foltok. Szerencsére léteznek olyan természetes szerek, melyek segítenek megszabadulni a barnás árnyalattól: az alábbi bőrradír is ilyen. Fontos, hogy ne közvetlenül szőrtelenítés után használd, mert ilyenkor érzékeny a bőr: a legjobb, ha inkább borotválás vagy gyantázás előtt alkalmazod.

Hozzávalók:

  • 5 evőkanál almaecet
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • 1 evőkanál kristálycukor

Mielőtt használod a bőrradírt, teszteld egy kis ponton, hogy nem irritál-e az almaecet. Ha bármilyen reakciót észlelsz, hígítsd vízzel fele-fele arányban, és így is teszteld le. Ha így már nincs baj, a bőrradírt is vízzel készítsd. Ha viszont még így is kipirul, és viszket tőle a bőr, helyettesítsd citromlével.

Keverd össze az almaecetet, a kókuszolajat és a cukrot, majd vidd fel a foltra, és finoman, de alaposan dörzsöld át vele a bőrt néhány percen át. Egy kevés ideig hagyd hatni, majd langyos vízzel öblítsd le a keveréket. Alkalmazd naponta, kétnaponta a folt nagyságától és az elszíneződés mértékétől függően. Egy hét után már látható lesz az eredmény.

  • Megosztás:
hirdetés