Bár a kozmetikai ipar számos maszkot kínál minden bőrtípus számára, kísérletező kedvűek ezeket otthon is elkészíthetik. Szerencsére egyszerű összetevők felhasználásával is remek pakolások készíthetők, melyek egyáltalán nem igényelnek nagy időráfordítást.
Fontos, hogy a maszkok alkalmazása előtt mindenképpen alaposan tisztítsd meg a bőrödet, és ez vonatkozik a nyak és a dekoltázs környékére is. A pakolások felhelyezése során hagyd ki az érzékeny, szem körüli területeket, valamint az ajkak környékét.
A következő pakolás elkészítése roppant egyszerű, és az alapanyagok beszerzése sem okozhat gondot, hiszen a málnaszezon után akár fagyasztott gyümölcsöt is használhatsz.
Hozzávalók:
- körülbelül egy maréknyi friss málna
- 1 teáskanál méz
- két evőkanál tejszín
A málnát törd össze egy villával, majd keverd el a mézzel és a tejszínnel. Utóbbit ajánlott felverni, mielőtt a többihez adod, így azonnal kenhetővé válik a pakolás. A megtisztított bőrre vidd fel az egészet, és hagyd hatni 15-20 percen keresztül. A hatóidő letelte után langyos vízzel öblítsd le az arcodat. Amennyiben extra ápolásra van szükséged, a pakolást tovább gazdagíthatod néhány csepp növényi olaj – például búzacsíra- vagy avokádóolaj – hozzáadásával.
A málna jelentős antioxidáns hatással bír, C- és E-vitamin-tartalma igen magas. A kozmetikai ipar elsősorban ránctalanító és bőrfeszesítő tulajdonsága miatt kedveli. A tejszín gyengéden hidratál, míg a méz puhítja az igénybe vett bőrt. Utóbbinak nemcsak belsőleg, hanem külsőleg alkalmazva is érvényesül remek tisztító és antibakteriális hatása.