Az ápolt, puha, telt ajkaknak nehéz ellenállni, de nemcsak művi feltöltéssel érheted el, hogy a szád duzzadtabb, párnásabb legyen.
Bár nem minden nő irigyli Angelina Jolie feltűnően szexi ajkait, sokan örülnének annak, ha kicsit feszesebb, tömöttebb lenne a szájuk, hogy a rúzs ne üljön meg a barázdákban. Ez a hatás könnyen elérhető természetes módszerekkel is, így teljesen felesleges injekciós feltöltésekért pénzt kiontani.
Sok kozmetikai cég gyárt ajakdúsító balzsamokat, melyek annyiban különböznek a szimpla szájápolóktól, hogy fokozzák a vérbőséget. Ilyenkor valamilyen irritáló, de egészségre nem káros anyag kerül a szájpuhító anyagba, melyre úgy reagál a bőr, hogy egy egészen picit bizseregni kezd, és a vérkeringés stimulálásának hatására megduzzad.
Ez a reakció nem összetévesztendő az allergiás tünetekkel, melyek sokkal súlyosabbak lehetnek, olyankor a bőr szinte elviselhetetlenül ég, lángol, viszket, a duzzanat pedig jóval látványosabb a kívánt eredménynél.
Nem nagy ördöngösség vérbőséget okozó szájbalzsamot készíteni, ami ráadásul természetesebb is lesz, mint a bolti változat, hiszen a színezékeket és állagjavító anyagokat ki lehet spórolni belőle. A recept nagyon egyszerű, és igény szerint lehet rajta változtatni, hiszen bármilyen bőrpuhító, organikus, növényi alapú, tiszta olaj alkalmas az ajkak ápolására. Sokan a kókuszolajra esküsznek, mert nincs semmilyen illata, és könnyen kenhető, amikor megszilárdul.
Ajakdúsító, ápoló balzsam házilag
Hozzávalók:
- 1 evőkanál kókuszolaj,
- ½ evőkanál kozmetikai minőségű méhviasz pasztilla – 100 grammos kiszerelésben is lehet kapni,
- 1 kiskanál fahéjpor.
Mielőtt elkészítenéd a receptet, végezz allergiatesztet a fahéjjal a csuklód belső felén, ahol nagyon vékony a bőr. A fahéj irritáló anyagnak számít, és nem mindenki bőre viseli el magán. Ha úgy érzed, nagyon csíp, mar és éget, inkább ne használd.
A bizsergető érzés normális reakciónak számít, hiszen a fahéj fokozza a vérkeringést az adott területen. Kókuszolajba keverve egyébként nem olyan erős, viszont szépen végzi a dolgát az ajkakon. A bizsergés rövid időn belül elmúlik, a méhviasz és a kókuszolaj pedig nyugtatja, táplálja az ajkakat, ezért nem kell attól félned, hogy kiszáradnak.
A kókuszolajat mikróban is felmelegítheted egy hőálló tálkában, ám a méhviasz olvasztásával nem árt körültekintőnek lenni. A méhviaszt lassan, gőz felett melegítsd fel annyira, hogy keverhető állagú legyen, a felhevített kókuszolajba téve úgyis tovább olvad. A gyors, nagy lángú főzéstől a méhviasz felhabzik, és kifuthat az edényből, ezért ne melegítsd túl, hiszen nem az a cél, hogy megfőjön.
Ha összekeverted a méhviaszt és a kókuszolajat, mehet bele a kevéske fahéjpor. Jól dolgozd össze az elegyet. Érdemes egy régi ajakbalzsam tégelyét alaposan kimosni tárolási célból. Abba öntsd bele az ajakápolót, majd hagyd, hogy kihűljön és megszilárduljon. Fokozhatod a szájdúsító balzsam hatását, ha az alkalmazása előtt alaposan átradírozod az ajkaidon a bőrt.