A következő hajzselé nem olyan, mint a klasszikus, bolti termékek: nem teszi szilárddá a tincseket, és hosszú hajon is remekül alkalmazható.
Inkább olyan szerepet tölt be a hajformázásban, mint a hajhab, csak az állaga különbözik tőle. Nézd meg, hogyan készítheted el!
Hajzselé házilag
A következő recept alapja a lenmag, mely kiválóan táplálja és erősíti a hajat, így nem kell félned tőle, hogy a hajformázód miatt káros anyagokkal találkoznak a fürtjeid. Alapállapotban, lezárt befőttesüvegben egy-két hétig is eltartható, ha viszont még hosszabb ideig szeretnéd tárolni, érdemes jégkockatartóban lefagyasztani, majd a kész kockákat külön bezacskózni, mélyhűtőbe tenni, használat előtt pedig egyszerűen felolvasztani.
Erre lesz szükséged:
- 2 evőkanál lenmag
- 2 dl víz
- néhány csepp illóolaj
- műanyag edény
- gézlap vagy harisnya
Öntsd a vizet és a lenmagot egy lábosba, majd tedd fel a tűzhelyre. Forrald fel az egészet, majd add hozzá az illóolajat, és folyamatos kevergetés mellett főzd még néhány percig. Amikor a víz már érezhetően zselés állagú, a magok pedig feljöttek a tetejére, vedd le a tűzhelyről, és szűrd át egy műanyag tálba! Ehhez használhatsz gézlapot vagy harisnyát is.
Töltsd át a zselét egy lezárható üvegbe, és várd meg, míg teljesen kihűl, és megdermed. Ezután oszlasd el a nedves vagy száraz hajon, és formázd a tincseket kedved szerint!