Ettől a receptúrától nem nehezülnek el a tincsek, és abban is segít, hogy az egyenesítéstől ne seprűsödjenek el a hajvégek.
A legtöbb göndör hajú nő sima, fényes, egyenes frizurára vágyik, ám ennek elérése nemcsak a hajvasaló készüléken múlik. Sokszor az eredmény nem olyan, mint amilyenre számít az ember lánya: a tincsek rugalmatlanok, sprőd tapintásúak, esetleg pókhálós a végük.
A hajegyenesítő krémek pont azt a célt szolgálják, hogy könnyebben megszelídüljenek a kócos tincsek. Tükörfényes, lágy esésű hajat ígérnek, de gyakran ezt különféle kemikáliákkal és mesterséges adalékanyagokkal érik el. Az alábbi recept csak természetes hozzávalókat tartalmaz, és nem terheli meg a haj szerkezetét.
Hozzávalók:
- 1 csésze kókusztej
- 2 evőkanál kókuszolaj
- 2 evőkanál zselatinpor
- 2 evőkanál kukoricakeményítő
- 2 teáskanál citromlé
- 2 evőkanál méz
Alacsony hőfokon kezdd el melegíteni a kókusztejet egy serpenyőben, majd folyamatos kevergetés közben add hozzá a kókuszolajat. Egy külön tálban keverd össze a zselatinport és a kukoricakeményítőt, majd öntsd a keveréket a serpenyőbe, és jól kavard össze.
Addig kavargasd az elegyet, míg csomómentes, lágy masszát nem kapsz. Azután vedd le a tűzhelyről az edényt, és pár percig hagyd hűlni a krémet. Öntsd hozzá a citromlevet és a mézet, majd ismét kutyuld össze a pépet.