Az avokádó húsa és olaja is rengeteg bőrszépítő összetevővel büszkélkedhet, de a magjától sem érdemes megszabadulni, hiszen tele van antioxidánsokkal.
Az avokádó belsejének nagy részét a mag foglalja el, így gyakran bosszankodunk, hogy a tápláló húsából milyen kevés marad a feldolgozás során, különösen, ha szépítkezési célra is félre akarunk tenni belőle egy keveset. Ám a gyümölcs magja sem igazán a kukába való szemét, hiszen tele van értékes tápanyagokkal és aminosavakkal, melyek nagy része késlelteti a bőröregedést.
A magból kinyert, hidegen sajtolt olaj az egyik leghatékonyabb bőrápoló szer száraz bőrre, amit magas A- és E-vitamin-tartalmának, illetve a benne lévő antioxidánsoknak és omega 3-zsírsavaknak köszönhet. Mindezt az avokádó magja rostokkal együtt tartalmazza, ezért zúzott, pépesített formában haj- és arcpakolásnak is kiváló alapanyaga lehet.
Ha a tél megviselte bőrünket, és nehezen jön helyre, vagy a szeles tavaszi idő szárító hatása mutatkozik meg az arcunkon, a videón látható arcpakolással mélyhidratálást végezhetünk.
Az elkészítése roppant egyszerű: a magot feldaraboljuk, majd aprítógéppel porrá őröljük. Hozzáadunk egy kevés hidratáló arckrémet vagy organikus arcolajat, és felkenjük az alaposan megtisztított bőrünkre. A hatása már pár perc után érezhető. A száraz foltok eltűnnek, a bőr élénkebb színű és egészségesen ragyogó. Rendszeres használatával az apró ráncok kisimulnak.
Kiemelt kép: Getty Images.