Semmi sem fogható egy könnyed állagú arcgél frissítő hatásához, mely életre kelti a fáradt, szürke, oxigénhiányos arcbőrt, és ragyogást kölcsönöz számára.

A legújabb szépségápolási trendek megszerettették velünk az arcszérumot és a hidratáló gélt, hiszen minél természetesebbek, annál látványosabban javítják a bőr állapotát. Könnyen felszívódnak, és fokozzák a krém hatását, ráadásul kisimítják az arcot a sminkeléshez, és összehúzzák a pórusokat.

Tápláló, bőrfrissítő gélt otthon is kikeverhetünk minőségi, natúr alapanyagokból. Azt már tudjuk, hogy a rózsavíz csodát tesz a bőrrel, de a rózsaporról csak keveset hallunk. Pedig nemcsak szappanok, hanem különféle szépségápolási termékek, többek közt arcápoló gélek összetevője is lehet. A rózsakivonatok kiválóan alkalmasak száraz, érett és normál bőrre: energetizálják, regenerálják, feltöltik és nyugtatják a bőrt.

A rózsapornál azonban nem árt figyelembe venni, hogy nagyon koncentráltan tartalmazza a hatóanyagokat, így, mielőtt alkalmaznánk, mindenképp érdemes bőrpróbát tenni, mert az érzékeny bőrűeknél irritációt okozhat.

Arcfeszesítő gél rózsaporral

Hozzávalók:

  • ½ csésze 100%-os aloe vera gél
  • 1 teáskanál rózsapor
  • 10 csepp borsmenta illóolaj

 

A borsmentaolaj segít tisztán tartani a bőrt, ugyanis baktérium- és gombaölő hatással bír. Gyulladáscsökkentő tulajdonsága is említésre méltó, ezért pattanások kezelésére is alkalmas, ám sohasem szabad közvetlenül a bőrre vinni.

Valamivel mindig keverni kell – hordozóolajjal, krémmel vagy géllel -, máskülönben bőrirritációt okozhat. Míg a rózsapor feszesíti, regenerálja és fiatalítja a bőrt, a borsmentaolaj kitisztítja és összehúzza a pórusokat, fokozza a vérkeringést, így egymás hatását segítve varázsolnak frissebb, üdébb arcot.

Ez utóbbival szintén érdemes bőrtesztet végezni, mert van, aki érzékeny rá, de ebben az esetben más bőrszépítő olajokkal helyettesíthető: a szőlőmagolaj szintén sejtmegújító és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, a jojoba és argánolaj kisimítja a ráncokat, csökkenti a bőrpírt, és normalizálja a faggyútermelést.

  • Megosztás:
hirdetés