A spirulina alga nem egy szokványos konyhai alapanyag, de az egészségre gyakorolt pozitív hatása miatt érdemes beiktatni az étrendbe. Ugyanis természetes, könnyen emészthető és felszívódó formában tartalmazza azokat a vitaminokat, ásványi anyagokat, aminosavakat és enzimeket, amelyek elősegítik a szervezet egyensúlyát. Klorofillben gazdag, amivel jelentősen segíti a test méregtelenítő folyamatait. A nyirokrendszer, a máj, és a vesék munkáját is támogatja, amivel hozzájárul az egészséges bőrképhez. A spirulina gyulladáscsökkentő hatású gamma-linolénsavban és omega-3 zsírsavakban egyaránt bővelkedik. Mivel bizonyítottan lassítja a bőröregedést, a kozmetikai alapanyagok között is gyakran találkozhatunk vele. Csökkenti a pattanások, aknék kialakulását, segíti a száraz, irritált, vízhiányos bőr regenerálódását, valamint lassítja a ráncképződést. Bőrnyugtató tulajdonságait fokozza, hogy gazdag forrása az omega-3 zsírsavaknak. Mivel több fehérjét tartalmaz, mint a húsok és halak, az izomfejlődést támogató, fehérjedús diétákhoz is ajánlják. Porított változatát sokan smoothie-ba keverik. Kép: Getty Images.