A bio rebarbaralé egész évben kapható, így bármikor hozzáadhatod a turmixodhoz. Savanykás íze miatt általában bodzalével és szőlőlével keverik, 100%-os dzsúsz formájában csak ritkán kapható. Előnye, hogy C-vitaminban gazdag, illetve vassal, szelénnel, magnéziummal és kalciummal erősíti a szervezetet. Segíti a zsírbontást, pörgeti az anyagcserét, és káliumtartalma miatt remek vízhajtó. Hátránya azonban, hogy csak mértékkel lehet fogyasztani, ugyanis oxálsav található benne, ami csökkenti a vér kalciumszintjét, valamint székletlazító hatású antrakinonokat is tartalmaz. Nagyobb dózisban a rebarbara hányingert okozhat. A zöldség megvásárlásakor arra ügyelj, hogy a levele semmiképp se kerüljön a tányérra, mert mérgező! A rebarbaralé bármelyik bioboltban megvásárolható, nagyon feldobja a nyári smoothie-kat. Kép: Getty Images.