Az esküvői menü kényes rész a nász szervezésében, hiszen nem elég, ha a fogások ízletesek, az ár és a figyelmesség is hasonlóan fontos az előételek, főételek és desszertek összeállításánál.

Akár esküvőd lesz, akár csak nagyobb fogadást adnál, jó, ha tudod, mire kell figyelni, hogy emlékezetes és mindenki számára kielégítő menüsorral rukkolj elő.

Bőséges és választékos

Nyilván van egy keret, ami az egy főre jutó költségeket jelenti a menü megtervezésénél, de ezt úgy kell kikalkulálni, hogy az a lehető legbőségesebb legyen ehhez képest. Adj választási lehetőséget a násznépnek legalább A és B variációból, hogy eldönthessék, mit szeretnének fogyasztani. Nincs annál kellemetlenebb, mint az, ha valakinek már nem jut az ételből, és így éhen marad.

Figyelmesség

Egy esküvő nem arról szól, hogy a násznép a saját diétája szerint étkezhessen, mégis jó, ha odafigyelsz arra, hogy mindenki megtalálja a számára ízletes fogásokat a vacsora során. Ez azt jelenti, hogy készülj olyannal előétellel és főétellel is, amit egy vegetáriánus vagy például egy ételintoleranciában szenvedő meg tud enni.

Ne legyen minden panírban vagy mártásban, ezzel szemben legyen legalább egy olyan fogás, ami nélkülöz mindenféle húst. Egy kis figyelmesség mindenkinek nagyon jólesik.

A desszert

A desszertet nem érdemes fejkvótára bontani, mert nem mindenki édesszájú, illetve nem is biztos, hogy a nagy vacsora után még kívánják az emberek az édességet. A legjobb, ha aprósüteményekkel készülsz, melyek egy falásra bekaphatóak – linzerek, kókuszgolyó például -, ezeket helyezd ki az asztalra a vacsora végeztével, így mindenki eldöntheti, akar-e enni belőle, vagy sem. Ellenben szentelj nagyobb figyelmet az esküvői tortára, hiszen lényegében ez az, amit mindenki meg szeretne kóstolni, legyen tehát akkora, hogy kicsiknek és nagyoknak egyaránt jusson belőle.

  • Megosztás:
hirdetés