Minden esküvő kulcskérdése a vacsora. Milyen felszolgálási módot válasszunk? Hányféle ételt rendeljünk? A döntéskor a legfontosabb szempont, hogy vendégeink teli hassal élvezhessék az estét. Ha a vacsora ízletes és gazdag, a vendégek garantáltan elégedettek lesznek, és hajnalig mulatnak.
A menü- és italsor összeállításában érdemes a választott party service szolgáltató vagy az esküvőhelyszín segítségét kérni. Olvasd el tíz hasznos tippünket, hogy minden tökéletes legyen.
1. Az esküvő előtt mérjétek fel a terepet
Ha megtaláltátok a tökéletesnek tűnő vendéglátást, érdeklődjetek, hogy a kiszemelt cateringszolgáltatónak vannak-e éttermei, ahol tapasztalatot gyűjthettek a szolgáltatásuk színvonaláról, a vendéglátáshoz való hozzáállásukról és nem utolsósorban konyhájuk íz világáról. Megnyugtató, ha ezekkel már az esküvő előtt megismerkedtek, így biztosan nem érhet meglepetés benneteket a vacsoraasztalnál. Lehet, hogy pont ezek a benyomások segítenek meghozni egy nehéz döntést.
2. A welcome drink fontossága
A vendégeket érkezéskor érdemes welcome italokkal és falatokkal fogadni.
Sokan vidékről érkeznek, vagy átutazzák az egész várost a nyári melegben, így fontos, hogy már megérkezéskor fogadjuk őket italokkal és néhány falatkával.
3. Jól összerakott ülésrend
Készítsetek ültetési rendet a bejárathoz és kis ültető kártyákat az asztalokra.
Ezzel elkerülhető, hogy vendégeitek hosszú percekig keressék éhesen a helyüket.
4. Az esküvői vacsora jelszava: hagyományosan modern
A vegyes szervírozású vacsora garantáltan elnyeri a hagyományos és a modern ízeket és találást kedvelő vendégek tetszését is. Ez az étkezési forma megjeleníti a svédasztalos, és a hagyományos francia tálalási forma mindkét előnyét.
A két-háromfajta előételt tányérokon előre tálalva szervírozzák, majd a levest csészékben kínálják. A további főételeket viszont a vendégek svédasztalról választhatják. Ennek köszönhetően az ünnepélyes hangulathoz szükséges hagyományos szervírozás után a svédasztalos étkezés alatt kötetlenül beszélgethetnek, szórakozhatnak a vendégek, valamint többféle ételből választhatnak, és többfélét meg is kóstolhatnak.
5. Családi egyeztetés a menüről
A gondosan kiválasztott menüsort egyeztessétek a közeli családdal. Nem érhetnek benneteket váratlan meglepetések, ha a közeli család már ismeri a menüt, így fény derülhet az esetleges ételallergiákra és különleges kívánságokra is.
6. A menyasszonyi torta ízesítése minél változatosabb legyen
Az elmúlt években nagy sikert aratott a cupcake az esküvőkön is. Frappáns megoldás, amikor minden vendégetek saját menyasszonyi tortát kap, ráadásképpen ezeket a kedves minisüteményeket számos ízvariációban rendelhetitek.
7. Gondosan válogatott italkínálat a jó hangulat záloga
Fontos sarokkő az esküvői vacsora fogásai mellett a minden igényt kielégítő italkínálat. Kérjetek bátran segítséget a helyszínen, illetve a vendéglátást biztosító szolgáltatótól, akik jó néhány esküvővel a hátuk mögött hasznos tanácsokat tudnak adni arról, melyek a legkelendőbb italok esküvői vacsorákon.
8. Köszönőajándékok
Az ehető és iható köszönőajándék mindig jó választás. Ki ne örülne egy kiváló bornak a ti fotótokkal, vagy néhány ínycsiklandó bonbonnak?
9. Varázsoljatok mosolyt a legkisebbek arcára
Ha a gyermekek jól érzik magukat az éjszaka folyamán, akkor a felnőttek is kikapcsolódhatnak. Fontos, hogy a vacsoránál gondoljatok a gyerekre is, mert ők nem mindig szeretik a különleges menüsor ételeit. Egy gyermekek számára kialakított játszósarok és egy óvó néni megkönnyíti a felhőtlen szórakozást egész éjjel.
10. Készüljetek apró meglepetésekkel
A táncban megfáradt vendégek szívesen kapcsolódnak ki gasztronómiai meglepetésekkel. Számtalan jól bevált ötletet választhattok: csokoládé szökőkút, pezsgőszökőkút, jégből készült kiegészítők, vidám limonádébár vagy egy színes cukorkás asztal a kedvenc édességeitekkel.