Ez a finom, laktató, gyümölcsös turmix teljesen diétabarát, hiszen tele van rostokkal és zsírbontó vitaminokkal. Reggel energiát ad, de kora délután is elűzheted vele az éhséget.

Képzeld el, ahogy a barack lédús zamata találkozik a mangó és a málna jellegzetes ízével, és ezt az élményt sűrű krém formájában kanalazhatod magadba. Gasztrokülönlegességnek sem utolsó, mármint az egészséges turmixok világában, de még jobban fokozza az ízharmónia élvezetét, hogy ez a kotyvalék rostban és vitaminokban gazdag, így javítja az emésztést, ellenállóbbá teszi a szervezetet a betegségekkel szemben, és elősegíti a zsírbontó folyamatokat.

A mangó rengeteg E-vitamint és más antioxidáns anyagot tartalmaz, amivel segíti a sejtek regenerálódását. Omega-3 és omega-6 zsírsavakban is bővelkedik, és tele van rostokkal. Csak hasznos tápanyagok találhatóak benne, rosttartalmával pedig segít kiseperni a méreganyagokat a szervezetből.

Az őszibarack szintén remek antioxidáns-forrás, pektinjeivel pedig segít felpörgetni az anyagcserét, és megszünteti a székrekedés kellemetlen tüneteit. Az őszibarackban sok a víz, így nem terheli a szervezetet, sőt, kimossa az emésztést lassító méreganyagokat a bélrendszerből.

A málna köztudottan a legegészségesebb gyümölcsök táborát gazdagítja, amit antioxidáns anyagainak és C-vitamin-tartalmának is köszönhet. A málnáról azt sem árt tudni, hogy, mint a legtöbb rostban gazdag gyümölcs, segíti a fogyást.

Krémes, gyümölcsös turmix

Hozzávalók:

  • 1 közepes barack felszeletelve
  • 1 mangó hámozva, felszeletelve
  • 1 csésze málna
  • 1 pohár natúr görög joghurt

Az adagokon ízlés szerint változtathatsz: ha nagyon sűrű, krémes masszára vágysz, kevesebb barackot, de több joghurtot tegyél bele. Turmixold össze a hozzávalókat, és mandulaforgáccsal, fahéjjal meghintve tálald. Fogyaszd reggelire vagy uzsonnára.

  • Megosztás:
hirdetés