Bármit is teszel, az esküvőszervezés és a nagy nap is rengeteg stresszel jár, nincs olyan pár, melynek tagjai ilyenkor ne lettek volna feszültek.

Vannak azonban olyan részei is az egésznek, melyek feleslegesen tesznek hozzá az idegeskedéshez, és ahelyett, hogy emelnék az esemény fényét, csak lerombolják a hangulatot, mégis sokan aggodalmaskodnak miattuk, mert azt hiszik, csak ezektől mehet minden gördülékenyen. Az alábbiak esetében azonban ez nem igaz: ne idegeskedj rajtuk!

Az ültetési rend

Sokaknak fejfájást okoz a megfelelő ültetési rend kialakítása, mert mindenkinek kedvezni szeretnének. Ám, amikor több tucat ember összejön, nem is olyan könnyű megalkotni egy rendszert, melyben az összes vendég azzal ül, akivel szeretne, és távol kerül attól, akivel kevésbé jó a viszonya. Muszáj megérteni, hogy egyszerűen nem lehet kompromisszum nélküli megoldást találni, lehet, hogy lesz olyan, aki nem a kedvenc ismerősei mellé kerül – már csak azért sem, mert talán olyan szálak is húzódnak a háttérben, amiről az ifjú pár nem is tud. Egy estét viszont mindenki kibír, ráadásul a vacsora után úgyis sokan táncolnak és elvegyülnek, és az oly nagy műgonddal készített rend felbomlik.

Hogy minden tökéletes legyen

Rengetegen esnek abba a hibába, hogy illúziókba ringatják magukat, és minden erejükkel arra törekednek, hogy az esküvőn minden tökéletes legyen, még az utolsó apróság is stimmeljen. Egyrészt ez óriási munka, másrészt nagy a veszélye, hogy, ha az ember ilyen elvárásokkal indul neki az egésznek, egyetlen miniatűr hiba tönkreteszi a hangulatát, és rossz szájízzel emlékszik majd vissza a nagy napra. Nem szabad olyan szintű butaságokon aggódni, mint az, hogy a poháralátétek színben harmonizálnak-e a koszorúslányok párjainak nyakkendőjével, vagy, hogy a gyűrűpárna anyaga passzol-e az anyakönyvvezető blúzához.

Hogy mindenki jól érezze magát

Egyes párok komoly lelkiismereti kérdést csinálnak abból, hogy minden egyes vendég úgy távozzon a lagziról, hogy az volt élete legjobb bulija. Ez ugyanúgy kivitelezhetetlen, mint a tökéletes ültetési rend: mindig lesznek olyanok, akiknek nem tetszik a zene, nem ízlik az étel, vagy egyszerűen aznap nincs partihangulatuk. Erre a menyasszonynak és a vőlegénynek nincs sok befolyása, ráadásul az idegeskedéssel a saját kedvüket is tönkreteszik. Ne aggódj: mindenki azért megy oda, hogy osztozzon a házasodók örömében, és a tapintatos vendég még akkor sem fog negatív megjegyzést tenni, ha egyébként tudna mire.

  • Megosztás:
hirdetés