Nem kell minden bőrproblémára külön kozmetikumot használni: főleg a házilag előállított kencék esetében könnyű több legyet ütni egy csapásra.

Ha például zsíros a bőröd, tágak a pórusaid, és emellett gyakran küzdesz pattanásokkal és mitesszerekkel, érdemes kipróbálnod a következő, mindössze két összetevőből álló receptet. A krumplilé pórusösszehúzó hatással bír, a benne található vitaminok és ásványi anyagok pedig táplálják a bőrt. A zöld tea gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatásának köszönhetően az irritált, pattanásos bőr megnyugszik, a méreganyagok pedig távoznak.

Hozzávalók:

  • 1 kisebb burgonya
  • 1 dl erős zöld tea

Reszeld le a krumplit, majd egy szűrőn át nyomkodd ki a levét egy tálba, és hagyd lecsepegni. Add hozzá a zöld teát, alaposan keverd el, majd jó bőven vidd fel az arcodra lefekvés előtt. Hagyd hatni egy éjszakán át – teríts törölközőt a párnahuzatra, hogy ne legyen maszatos -, majd reggel öblítsd le, és használj hidratáló krémet.

Ha szükséges, hetente kétszer is alkalmazhatod. A lereszelt krumplit se hagyd kárba veszni: ápold vele a sarkadat, kattints ide az útmutatóért!

  • Megosztás:
hirdetés