Nem is gondolnád, hogy a fűszerként használatos tamarindpüré milyen jót tesz a bőrnek! Pedig a thai nők ezt már régóta tudják.

A tamarinduszfa érett terméséből készítik a fűszerként használatos tamarindpürét, mely a feltört gyümölcs húsából készül. A tamarind állaga és édes-savanykás íze hasonlít a szilvalekvárhoz, és az ázsiai konyha után egyre nagyobb teret hódít magának hazánkban is, ami az egészségmegőrzést és a kulináris élvezeteket illeti. A kész koncentrátum, vagyis a tamarindpüré már nálunk is kapható, főként ázsiai élelmiszereket árusító üzletekben lehet hozzájutni.

A tamarind gyümölcse nagymértékben tartalmaz káliumot, vasat és magnéziumot. C-vitaminban, B-vitaminban és karotinokban gazdag a termés húsa, és igen sok antioxidánst is tartalmaz. A tamarindusz termésének számos pozitív egészségügyi hatást tulajdonítanak, Afrikában és Ázsiában például gyógyításra is használják.

Azt viszont csak kevesen tudják, hogy a tamarindpaszta pillanatok alatt képes megszépíteni a fáradt, kimerült, vízhiányos bőrt. Pakolásként használva antioxidánsaival segíti a bőr természetes méregtelenítő folyamatait, mélyen megtisztítja a pórusokat, és felfrissíti, hidratálja az arcbőrt.

Frissítő arcpakolás tamarindpüréből

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál tamarindpüré
  • egy kevés víz
  • 3 teáskanál agyag
  • 1 teáskanál méz

 

Tedd a tamarindpürét a turmixgépbe, és önts rá annyi vizet, hogy ellepje. Pürésítsd addig, hogy még finomabb állagú legyen. Azután add hozzá a masszához az agyagot és a mézet. Bőrápolásra alkalmas agyagot különféle bioboltokból szerezhetsz be. Kend fel a megtisztított arcodra, hagyd rajta tíz percig, azután körkörös dörzsöléssel, hideg vízzel mosd le az arcodról.

  • Megosztás:
hirdetés