A Kickstarteren gyorsan összegyűlt a pénz a világ első okosmaszkjára, a szép bőrre vágyó nők pedig már kézbe is vehetik a Foreo UFO-t. 

Akit kicsit is érdekel a szépségápolás, az biztosan hallott a világ első okosmaszkjáról, a Foreo UFO-ról, ami komplex kezelést ajánl, olyan technológiával, amit eddig csak a szalonokban lehetett elérni. A Kickstarter-kampány sikeres volt, ezért már tesztelhettük is a kis kerek csodamasinát.

A Foreo UFO lényege, hogy a fátyolmaszkos kezelést másfél percbe sűríti, mélyre szállítva a hatóanyagokat a bőrbe. Mivel nagy rajongója vagyok a fátyolmaszkoknak, vártam, hogy kipróbálhassam a kütyüt, amit a kezdeti bénázás után nagyon megszerettem.

Okos, és szépen dolgozik

A gép nagyon cuki, kicsi és kerek, jó érzés kézbe venni. Kétféle maszk kapható hozzá, de hamarosan többféle is érkezik majd. A kütyühöz csomagoltak is egyet, hogy azonnal ki lehessen próbálni, de a teszteléshez kaptunk is két csomaggal. A Foreo UFO használatához okostelefon kell, mert egy applikáción keresztül tudjuk irányítani, hogy milyen kezelést szeretnénk, illetve minden használatkor be kell szkennelni a maszk zacskóján található vonalkódot. Ez talán felesleges macerának tűnhet, de a cég így tudja biztosítani, hogy utánzatok és hamisítványok nem jutnak a fogyasztókhoz. Én ezzel kicsit bénáztam, videót kellett keresnem hozzá, de végül sikerült a folyamat.

A kezeléshez bekapcsolom a gépet, megnyitom az applikációt. A kis, kerek fátyolmaszkot ráteszem a gépre. Mivel még így is rengeteg gél marad a zacskóban, ezt az arcomra kenem, majd kiválasztom a programot, reggeli vagy esti kezelés, és elindítom a telefonnal. A gép ilyenkor azonnal melegedni kezd, bekapcsol a LED-fény, így megnyílnak a pórusok, a pulzálás berázza a hatóanyagokat, a hűtés pedig összezárja a pórusokat. Ez az úgynevezett hyper infusion technológia, mely lehetővé teszi, hogy a nedvesség, a tápanyagok a bőr mélyebb rétegeibe is eljussanak, és ott is maradjanak. A 90 másodperc végén még van egy fél perc levezetésnek, de ennyivel kész is van a kezelés. 

Sok mindent kipróbáltam és teszteltem már, és egy nem túl olcsó gépnél nyilván megvannak az elvárásaim. A Foreo UFO pedig nem okozott csalódást. Bár először szkeptikus voltam, tényleg óriási a különbség egy sima maszk és e között. Ezalatt a kevés idő alatt is felpumpálja az arcot, feltölti a finomabb ráncokat, és, ami a legjobb, hogy tartós, mert mélyebb rétegbe jutnak a hatóanyagok, mint egy sima maszknál. Látványos változás érhető el egy kialvatlan éjszaka után is, kihúzza, és rózsássá teszi a bőrt. Én volt, hogy újraindítottam a programot, mondván, kétszer 90 másodperc még jobb lehet, és nem bántam meg.

Az időtényező is fontos, bár nekem nem volt bajom a 20-30 perces fátyolmaszkokkal, az is igaz, hogy az UFO-val gyakrabban végzek kiegészítő kezelést, fáradtan is könnyen ráveszem magam a maszkolásra.

A gépet Svédországban gyártják, a maszkokat pedig Koreában, az ottani bőrápolási sztenderdnek megfelelően magas minőségűek és hatóanyag-tartalmúak. Az egyiket – Make my day – elvileg reggel érdemes használni, ebben hyaluronsav, vörös alga és pantenol van, és a hidratálásra megy rá. A másik – Call it a night – este használandó. Ennek az összetevői közt olívaolaj és ginzeng van, és a táplálás a fő cél. Volt, hogy eltértem ettől a felosztástól, az én 38 éves bőrömbe nyugodtan be lehet dolgozni tápláló hatóanyagokat napközben is, és ennek az eredménye jobban is tetszett.

Röviden, elégedett vagyok az okoskütyüvel, hamarosan érkeznek az alapmaszkokon kívül a ragyogásfokozó, fiatalító változatok is, már alig várom. A gép 90 ezer forintba kerül, a Douglas-ban megvásárolható, a maszkok hetes csomagolásban 4 ezer forintért kaphatók.

  • Megosztás:
hirdetés