A narancsbőr makacs ellenfél, de nem kezelhetetlen. Van egy jó tippünk, mivel kend be a göröngyös felületeket az alapos radírozás után.

A narancsbőr elleni küzdelem összetett dolog, így nem lehet csak az egyik, vagy csak a másik módszertől várni a csodát, hiszen összeadódik a hatásuk. Ezért a rendszeres testmozgástól kezdve az egészséges táplálkozáson át a bőrfelület speciális kezeléséig minden apró csatának fontos szerep jut a jó eredmény elérésében.

A testradírozás, a testtekercselés, illetve a feszesítő masszázsok mind nagyon hasznosak, mert fokozzák a nyirokkeringést, illetve felpezsdítik a vérkeringést és a zsíranyagcserét. Az alábbi házi krém a bőr szöveteibe jutva fejti ki hatását, összetevőivel pedig fokozza a kötőszövetek rugalmasságát, ha masszírozással együtt alkalmazod.

Így készítsd el a narancsbőr elleni krémet!

Hozzávalók:

  • ¾ csésze kókuszolaj
  • 2 evőkanál méhviaszpasztilla – bioboltokban kapható
  • 2 evőkanál varázsmogyoróvíz – bioboltokban kapható
  • 10 csepp citrom illóolaj
  • 30 csepp grépfrút illóolaj

Elkészítése:

Egy kis tálban keverd össze a varázsmogyoró-kivonatot és az illóolajokat. Majd a kókuszolajat és a méhviaszt helyezd egy steril serpenyőbe, és alacsony hőfokon addig melegítsd, amíg megolvadnak, és jól össze lehet kutyulni őket.

Majd öntsd turmixgépbe az illóolajok, valamint a kókuszolaj keverékét, és enyhe fokozaton elegyítsd pépes masszává az összetevőket. Mielőtt használnád a krémet, egy kis bőrfelületen végezz próbát a citrusos illóolajokkal, mert előfordulhat, hogy az érzékenyebb bőrtípusoknál irritációt okoznak. Száraz, hűvös helyen tárold a házi testápolót.

  • Megosztás:
hirdetés