Bár már nyakig benne vagyunk a tavaszban, a télen kiszáradt, érzékennyé vált bőr csak lassan regenerálódik. Van két egyszerű, csodás receptünk, amivel helyrehozható.

A tavaszi szépségápolásba mindig érdemes belecsempészni az alapos testradírozást. A legtöbben csak az arcukról távolítják el rendszeresen az elhalt bőrsejteket, a többit pedig elbliccelik, pedig a tél nyomai azokon a területeken is megmutatkoznak, melyeket sokáig vastag ruhák alá bújtattál.

A téli levegő még az olajosabb bőrtípust is képes kiszárítani, mivel a nedvességtartalma igen csekély, ráadásul a fűtött helyiségek sincsenek jó hatással a bőr vízháztartására. Ugyanakkor a tavaszi időszakban megújulnak a sejtek, mint a természet, ezért hullik ilyenkor jobban a hajunk, és hámlik feltűnőbben a bőrünk. Ezt a természetes folyamatot kíméletes, natúr testradírokkal is segítheted, hogy több oxigénhez juttasd az elhasznált réteg alatt serkenő, megújult bőrt, és javítsd a vérkeringését.

Sokan ilyenkor már a barnuláson törik a fejüket, hiszen a jó időben egyre több ruharétegtől szabadulhatunk meg. Akár önbarnító krémet használsz, akár a napon, vagy szoláriumban sütteted magad, a rituálét minden esetben egy alapos bőrápolásnak kell megelőznie. Tovább tart majd, és egyenletesebbnek fog tűnni a frissen szerzett színed, ha a barnulás előtt alaposan átradírozod a tested teljes felületét, azután természetes olajokkal táplálod.

Kókuszos vaníliafelhő

A testradírozás során az illatokra kiéhezett érzékeidet is kényeztetheted. Készítsd el az alábbi recepteket, hogy testileg-lelkileg megújulj!

Hozzávalók:

  • ½ csésze barnacukor
  • 3 evőkanál kókuszolaj
  • ¼ teáskanál Bourbon-vanília-kivonat

Tavaszi rózsaillat

Hozzávalók:

  • 1/3 csésze Himalája-só
  • 2 evőkanál kókuszolaj
  • néhány csepp rózsaolaj

Tipp: a testradírt érdemes fürdés után, a még nedves, felázott bőrön alkalmazni körkörös, masszírozó mozdulatokkal. Az elhalt bőr fellazítását elősegítheted, ha holt-tengeri fürdősót teszel a vízbe, mely amellett, hogy ellazít és kikapcsol, segíti a bőr regenerálódását, és megőrzi rugalmasságát. Havonta egyszer ismételd meg a radírozást a teljes testfelületen.

  • Megosztás:
hirdetés