Ez a tavaszi teakoktél nemcsak felfrissít, hanem elősegíti a méregtelenítő folyamatokat a szervezetben. Ráadásul nagyon finom!

Ha fáradtnak és levertnek érzed magad tavasszal, annak több oka is lehet. Ilyenkor többféle vírus támadja a szervezetet, és bizony, nem ritka, hogy a tél lemeríti a vitamin- és energiatartalékokat. A mozgáshiány hatásait ilyenkor jobban megérezzük, mint bármikor, hiszen a téli hónapok folyamán egyébként is picit belassul az anyagcserénk.

A sport a legjobb módja, hogy felélénkítsd magad fizikailag és szellemileg, ám, hogy odáig eljuss – ne csak gondolatban, hanem a tettek mezején -, nem árt egy kis segítség a mindennapokban. Az alábbi recept minden összetevője erősíti az immunrendszert, feltölt a szükséges vitaminokkal, valamint beindítja az ellustult anyagcsere-működést.

A teakoktél alkotóelemei a szervezet méregtelenítő folyamatait is segítik, hiszen tele vannak antioxidánsokkal, melyek elbánnak a lassú emésztés során keletkező, valamint a káros környezeti tényezők hatására elszaporodott szabad gyökökkel.

Ezt idd a kávé helyett, ha valami egészségesebbre vágysz!

Hozzávalók:

  • 1/2 liter zöld tea
  • 1 citrom leve frissen facsarva
  • 1 közepes gyömbérdarab lereszelve
  • 3 teáskanál méz
  • néhány mentalevél

Készítsd el a zöld teát egy filterből. Ne adj hozzá cukrot, hanem keverd el benne a mézet. Öntsd hozzá a citromlevet, majd reszeld bele a gyömbért. A gyömbért turmixgépben is pépesítheted egy kis teával összeöntve, majd keverd hozzá a teljes teamennyiséghez egy fél literes bögrében vagy üvegcsében. Ízesítsd néhány mentalevéllel.

  • Megosztás:
hirdetés