Amilyen aprócska a lenmag, olyan nagy szépítő erő lakozik benne. Ezt a filléres receptet bármikor elkészítheted otthon, ha száraz, fakó a bőröd, és gyenge, fénytelen a hajad.

A lenmag különösen jótékony hatással van a szervezetre: belsőleg fogyasztva rendbe teszi az emésztést, valamint munkáját segítve tehermentesíti a májat, ezáltal a méregtelenítő folyamatok hatékonyabban működnek. Ha az emésztés optimálisan megy végbe, az nemcsak az egészség szempontjából kedvező, hanem a bőr és a hajhagymák állapotát is javítja.

Ám, ha nincs időd megvárni, míg a lenmag elvégzi a dolgát odabent, a belőle kinyert géllel percek alatt javíthatsz a megjelenéseden. Vízben való forralás hatására a lenmag éppolyan kocsonyás, gélszerű masszát képez, mint a chia mag áztatás és hűtés következtében. Bár ez a zselés anyag nem túl bizalomgerjesztő első ránézésre és tapintásra, rendkívül nagy szépítő erő lakozik benne.

A lenmag omega-3 zsírsavakban gazdag, melyek megerősítik az elgyengült hajhagymákat. Hajhullásra, fénytelen, durva tapintású, elvékonyodott szálakra is tökéletes gyógyírt jelent, mivel a benne található E-vitamin a gyökerüktől a végükig táplálja a tincseket.

Gyulladáscsökkentő hatásából a fej- és arcbőr egyaránt profitálhat: enyhíti az irritációt, felgyorsítja a sejtek regenerálódását, valamint megszünteti a száraz, kipirosodott foltokat. Mélyen hidratálja, és üdévé varázsolja a fáradt, kezelhetetlennek mutatkozó arcbőrt. Ráadásul fél kilogramm lenmag nagyjából háromszáz forintért kapható, így igazán megéri beruházni rá.

A pakolás elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 csésze lenmag
  • 3 csésze víz

Forrald addig a vízzel felöntött lenmagokat, amíg zselés anyagot nem eresztenek. Szűrd le a masszát kis lyukú konyhai szűrővel, majd a tiszta gélt kend rá a száraz hajadra, jól masszírozd bele a fejbőrbe, és hagyd rajta nagyjából negyed óráig. Azután a kocsonyás magokkal dörzsöld át az előzőleg megtisztított arcodat, végül hagyd rajta a masszát negyed óráig.

  • Megosztás:
hirdetés