Hűvös időben könnyebben kiszáradhat a bőr, ám ezzel az arcradírral megakadályozhatod, hogy az elhalt hámsejtek eldugítsák a pórusokat.

Tévhit, hogy a zsíros bőr nem tud kiszáradni, hiszen a fokozott faggyútermelés ellenére, ha nem hidratálod megfelelően, a szél és a hideg könnyen kikezdheti, aminek gyakran fájdalmas, vagy kényelmetlen húzódás érzet és bőrirritáció lehet az eredménye.

Bár ilyenkor a pattanások is hamarabb leszáradnak, nem érdemes elmulasztani a heti egyszeri arcradírozást, különben újabb gyulladt, piros pöttyök alakulhatnak ki bőrödön attól, hogy az elhalt hámsejtek eldugítják a pórusokat. Az alábbi kényeztető arcradír nem csak eltávolítja a szőrtüszőkben és pórusokban megülő szennyeződéseket, hanem táplálja a bőrsejteket, ezáltal ellenállóbbá válnak a hideggel szemben.

Mandulás-mézes arcradír

Hozzávalók:

  • 4 evőkanál sörélesztő por
  • 2 evőkanál sima joghurt
  • 2 evőkanál mandula
  • 1 evőkanál méz

Használata:

Keverd össze a hozzávalókat, és az így kapott masszával alaposan masszírozd át a megtisztított arcbőrödet. Picit rajta hagyhatod, hogy az összetevők beivódjanak, majd öblítsd le meleg vízzel.

A sörélesztő csodát tesz a pattanásos bőrrel, B-vitamin tartalmával enyhíti a gyulladásokat. A joghurt helyrebillenti a bőr savháztartását, valamint finom hámlasztó hatása is áldásos lehet számodra, ha pattanásokkal küzdesz. A méz természetes gyulladáscsökkentő szer, illetve baktériumölő tulajdonságáról is híres, a mandula pedig táplálja bőrödet.

  • Megosztás:
hirdetés