Nem kell házi vegyészetet nyitnod, ha el akarod készíteni az alábbi kozmetikai szereket, ráadásul kevés összetevőből állnak.

Ha érzékeny a bőröd, vagy úgy érzed, már telítődött a szervezeted a sok adalékanyaggal és tartósítószerrel, érdemes áttérned a natúr fürdőszobai szépítőszerekre, melyeknek csak a jótékony hatását fogod érezni. Persze első blikkre nem tűnik egyszerűnek a dolog, kiváltképp, ha nem drága bolti termékekben gondolkodsz, hanem te magad szeretnéd elkészíteni a saját tisztálkodó és ápoló kencéidet.

Bár receptekben bőven dúskál az internet, nehéz olyanokra akadni, melyek minden szakértelem és anyagismeret nélkül, bonyodalommentesen összekutyulhatóak a konyhában, illetve nem jár nagy időáldozattal és mocsokkal az előállításuk. Itt rögtön kilenc pofonegyszerű receptet találsz, melyekkel kizárhatod a fürdőszobádból a vegyi anyagokat.

 

  1. Hajbalzsam: 3 teáskanál kókuszolaj, 1 teáskanál olíva olaj, 8 csepp illóolaj.
  2. Tusfürdő: ½ csésze illatmentes kasztíliai szappan, 4 evőkanál növényi glicerin, 3 evőkanál hordozóolaj – lehet olívaolaj vagy napraforgóolaj, 10 csepp illóolaj.
  3. Borotvahab: 1/3 csésze shea vaj, 1/3 csésze kókuszolaj, ¼ csésze hordozóolaj, 15 csepp illóolaj.
  4. Habfürdő: 1 csésze illatmentes kasztíliai szappan, 2 evőkanál víz, ½ csésze növényi glicerin, 15 csepp illóolaj.
  5. Sós bőrradír: 1 csésze só, 1 csésze kókuszolaj, 1 csésze hordozóolaj, 15 csepp illóolaj.
  6. Cukros bőrradír: ¾ csésze fehér cukor, ½ csésze hordozóolaj, 12 csepp illóolaj.
  7. Fürdőbomba, fürdőgolyó: 1 csésze citromsav, 1 csésze szódabikarbóna, ½ csésze kukoricakeményítő, ½ csésze hordozóolaj, 10 csepp illóolaj.
  8. Kókusztejes sampon: ¼ csésze kókusztej, 1/3 csésze illatmentes kasztíliai szappan, 1 teáskanál E-vitamin, 10 csepp illóolaj.
  9. Herbal sampon: nagyjából 2 dl víz, nagyjából 90 ml illatmentes kasztíliai szappan, ¼ teáskanál jojoba vagy olíva olaj, 20-50 csepp illóolaj.
  • Megosztás:
hirdetés