A reggelinek táplálónak kell lennie, ugyanakkor az is fontos, hogy könnyen beinduljon tőle az emésztés. Egyszerű receptet mutatunk, ami sietős napokon sem fog ki rajtad.

Régóta köztudott, hogy a zabpehely az ideális reggeli része: remek rostforrás, hosszú órákra teltségérzetet okoz, és megtisztítja a bélrendszert az ártalmas lerakódásoktól. A zab fehérjében gazdag táplálék, ugyanakkor sok benne a B- és E-vitamin, melyek az idegrendszerre és a bőrre is jó hatást gyakorolnak. Megtalálható még benne a magnézium, mely szerepet játszik szervezetünk anyagcseréjének folyamatában, illetve a kalcium, mely fontos ahhoz, hogy a testzsír szintje az egészséges tartományon belül maradjon.

A banán ugyan édes, kalóriadús gyümölcs, de a húsa csupa rostból áll, emiatt könnyen emészthető. Ráadásul nem tartalmaz zsírt, és tele van antioxidánsokkal. Vitamin- ás ásványianyag-tartalma is igen magas: A-, B- és C-vitaminokban, valamint kalciumban és vasban gazdag táplálék, melyben jelen van egy olyan enzim, ami a glukóz feldolgozásához szükséges. A banán nemcsak arcpakolásnak jó, akkor is megszépíti a bőröd, ha gyakran fogyasztod, rostjaival pedig kedvező hatást gyakorol az emésztésre.

A mogyoróvajtól se idegenkedj, hiszen már kapható egészséges formában is. A 100%-os mogyoróvaj nem tartalmaz cukrot és hozzáadott adalékanyagokat, így szuper rostforrás lehet a szervezet számára.

Ötperces reggeli turmix

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb méretű banán, a héjától megszabadítva
  • ¼ csésze finom szemű zabpehely
  • 1 evőkanál tiszta, cukrozatlan mogyoróvaj
  • ¾ csésze tej
  • 4 jégkocka – elhagyható

Az elkészítés roppant egyszerű, csak tegyél bele mindent a turmixgépbe, és addig pörgesd, amíg sűrű, pépes masszát nem nyersz.

  • Megosztás:
hirdetés