Kevesen tudják, hogy a narancs minden olyasmit tartalmaz, amire a bőrnek szüksége van a téli hónapokban.

Narancsos hámlasztókról gyakrabban lehet hallani, mint narancsos hidratáló pakolásokról, pedig ez a mediterrán gyümölcs minden olyan tápanyagot tartalmaz, amivel rendbe szedhető a fáradt, fakó bőr. Mivel megtalálható benne a citromsav, természetesen hámlasztó, fehérítő hatása is van, mely megszabadítja a bőrt a foltoktól, felületi ráncoktól és apróbb bőrhibáktól.

Arról sem szabad megfeledkezni, hogy a citrusfélékben rengeteg a C-vitamin, mely segíti a kollagéntermelést, illetve fiatalossá és ragyogóvá varázsolja a bőrt. A narancs antioxidánsokban is bővelkedik, ezáltal mélyen megtisztítja a pórusokat a lerakódott szennyeződésektől, és segít a bőrnek fellélegezni a toxinoktól. Ugyanakkor a narancslé kiválóan hidratál, feltölti a sejteket vitaminokkal és ásványi anyagokkal, hámlasztó hatásával pedig megszabadítja az arcot a száraz foltoktól.

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál natúr joghurt
  • kevés narancslé

Facsarj friss narancslevet, épp csak annyit, hogy a joghurttal összekeverve kenhető pasztát alkosson. Egy magas tálban addig keverd botmixerrel az összetevőket, amíg sűrű pépet nem kapsz. Egy régi, tiszta sminkecsettel vidd fel az arcodra – a szemek környékét hagyd ki -, nyakadra, dekoltázsodra a pakolást, majd húsz perc múlva mosd le a bőrödről.

  • Megosztás:
hirdetés