Dru Presta eddigi élete során mindig háttérbe vonult kis mérete miatt. Aztán egy napon a fejébe vette, hogy megváltoztatja a divatipart, méghozzá úgy, hogy modellkedni kezd.

A 21 éves, alacsony növésű lány termete alig haladja meg az egy métert, egy ritka fejlődési rendellenesség, az achondroplasia miatt. Nagyjából akkora, mint egy óvodás kisgyermek, és volt idő, amikor ez nagyon bántotta és zavarta őt. Mivel családjában mindenki normális magassággal rendelkezik, és a szülőhelyén, az amerikai Reno nevű városkában sincs túl sok hozzá hasonló, senki nem értette meg igazán, hogy min megy keresztül.

Amikor felnőtt, egyszerűen elege lett abból, hogy a kis termete miatt szégyenkezzen, és többé nem akart a háttérbe húzódni. Mivel mindig is érdekelte a divatipar, fejébe vette, hogy modellként kezd új életet. Los Angeles-be költözött, hogy megváltoztassa a divatvilág szépséghez való viszonyát, és addig kopogtatott, míg egy ajtó megnyílt előtte. Ő jelenleg a világ legkisebb modellje, ám nemcsak azért szeretne büszke lenni magára, hogy mindezt elérte, és teljesült az álma.

Célja, hogy munkájával és fotóival megváltoztassa a divat- és szépségideálok által megszabott határokat, és sokkal befogadóbb közeggé tegye a divatipart. Dru úgy véli, mivel sokfélék vagyunk, és a sérült vagy születési rendellenességgel élő emberek is nap mint nap köztünk élnek, a kifutóknak nemcsak egy bizonyos réteget kellene képviselniük, hanem mindenkit. Nem érti, miért ne lehetne akár tolószékkel is végigvonulni a kifutón? Hiszen a divat elvileg mindenkié.

Dru eltökélte, hogy munkájával bátorságot önt azokba, akik nem mernek tenni az álmaikért, és árnyékként élik az életüket.

 

Fotóin jól látszik, hogy ma már büszke önmagára, illetve arra, amit csinál. 

A pózok, a beállítások épp olyanok, mint bármelyik divatfotón.

A fiatal lány legfőképpen azokat szeretné inspirálni, akik folyton elégedetlenek a külsejükkel, és emiatt úgy érzik, hogy cseppet sem szerethetőek.

Los Angeles-ben végre önmagára talált, és már egészen másképp szemléli magát a tükörben.

 

  • Megosztás:
hirdetés