Amikor azt gondolod, már csak az olló vagy valami drága kence segíthet az elkanászodott hajadon, lepd meg magad ezzel a házi szérummal, mely szálanként újítja meg a loboncodat!

Bármilyen szép a sminked és a ruhád, a durva szálú, sprőd, fénytelen hajkorona az egész megjelenésedet lerontja, és senki nem tud majd másra figyelni, csak arra, hogy milyen gondozatlan a frizurád. Olykor bizony, a hajtincsek elfáradnak, és megbosszulják a sok nyaggatást: a festést, göndörítést, vasalást, szárítást. Ilyenkor még rátesz egy lapáttal az amúgy is bosszantó helyzetre a fejbőr kibírhatatlan viszketése, a hajtöveken megjelenő korpa és a nem múló irritáció.

Ha pontosan tudod, milyen ebben a helyzetben lenni, az alábbi receptet jól jegyezd meg! Száraz és zsíros hajra is ajánlott, csupán más-más arányban kell összekeverni az alapanyagokat. Az ecet fertőtleníti a fejbőrt, már pár használat után megszünteti a korpát, és fényessé, könnyen fésülhetővé, puhává varázsolja a tincseket.

Száraz hajra: egy steril, szórófejes flakon kétharmadát töltsd meg vízzel, majd adj hozzá egyharmad ecetet. Keverd jól össze, azután csepegtess bele öt-tíz csepp teafaolajat. Használhatsz helyette levendula- vagy rozmaringolajat is.

Zsíros hajra: fele-fele arányban töltsd meg a flakont vízzel és ecettel, majd adj hozzá 5-10 csepp esszenciális olajat.

Előbb samponnal moss hajat, majd fújd rá a szérumot a tincsekre a tövektől a végekig, azután hagyd rajta tíz percig. Háromszor egy hónapban ismételd meg a műveletet.

  • Megosztás:
hirdetés