A fitneszlabdával nemcsak a széket helyettesítheted, hiszen remek tornaeszköz, mellyel az izmaidat és az egyensúlyérzékedet egyszerre fejlesztheted!

Stabilitási labdának, egyensúlylabdának, illetve gimnasztikai labdának is hívják, de leginkább fitneszeszközként terjedt el a köztudatban. Azt már mindenki tudja, hogy a fitneszlabda segít a helyes testtartás kialakításában, valamint kiküszöböli a gerinc- és derékfájdalmakat, ha szék helyett használjuk, vagyis rajta ülünk. Ám arról, hogy miért jó vele edzeni, talán kevesebben hallottak. Pedig az egyensúlylabdával rövid időn belül jóval hatékonyabb eredményt lehet elérni, hiszen az így végzett gyakorlatok sokkal több izmot stimulálnak, mintha csak szimplán, stabil talajon végeznéd el a műveleteket.

Mivel a labda instabil, bármilyen feladatot végzel vele vagy éppen rajta, a tested minden porcikájának muszáj kétszer több energiát kifejtenie, hogy megtartsd az egyensúlyodat, így sokkal több izomcsoport reagál a tornagyakorlatok során. Míg bizonyos izomzatok a mozgáshoz fejtenek ki erőt, a többi közben támaszt és stabilizál, így szinte észrevétlenül erősítheted a hátadat, a csípődet, a fenekedet és a hasfaladat.

Ha még nem megy túl jól az egyensúlyozás, a nehezebb gimnasztikai feladatokat hagyd ki a sorból, nehogy sérülést szenvedj, vagy leess a labdáról. Apránként, lépésről lépésre gyakorolj be minden mozdulatot, és a lényeg, hogy semmit ne erőltess, nehogy izomhúzódás legyen a vége!

  • Megosztás:
hirdetés