A fejbőr nagyon érzékeny, és könnyű tönkretenni egészséges savköpenyét, mely a hajhagymák védelmét szolgálja. Természetes alapanyagokkal megóvhatod az egyensúlyt.

A zsíros haj problémája egy ördögi kör: minél gyakrabban mosod a hajad, annál jobban kiszárítod a fejbőrödet, mely védekezésképp még több faggyút fog termelni. Egyértelmű, hogy kicsit pihentetni kell a hajad, és nem szabad olyan sűrűn mosnod, máskülönben hajhullás, hajtöredezés lehet az eredmény.

Ám nyilván, nem szeretnél ápolatlannak tűnni, aki zsíros tincsekkel flangál, ezért olyan megoldás után kutatsz, mely nem árt a fejbőrödnek, és még a hajkoronádat is frissebbé varázsolja. Az alábbi száraz sampon recept csak természetes összetevőket tartalmaz, melyek nem károsítják a fejbőrt, és nem rakódnak le a hajszálakon. Nem nehezítik el a tincseket, és nem károsítják a szerkezetüket.

Összetevők sötét hajra:

  • 2 evőkanál kukoricakeményítő
  • 2 evőkanál kakaópor
  • ½ evőkanál fahéj
  • 2-3 csepp esszenciális olaj (ízlés szerint választható)

 

Világos haj esetén hagyd ki a receptből a kakaóport, és kétszeresére növeld meg a kukoricakeményítő adagját. Minden más hozzávaló marad ugyanaz. Mivel a fahéj erős, irritációra hajlamos fűszer, mielőtt kikevernéd a száraz sampont, tégy egy próbát vele a csuklód bőrén. Dörzsöld be vele, és ha ég, viszket, vagy kipirosodik, ne használd, mert valószínűleg érzékeny vagy rá.

  • Megosztás:
hirdetés