Vannak olyan holmik, melyekről tudjuk, hogy akarjuk őket, de közben azt is, hogy egyáltalán nem érik meg az árukat, viszont remek szórakozást nyújt saját kezűleg elkészíteni a kiszemeltünket.

A lenge, kendőanyagból készült kimonó is ilyen, hiszen valljuk be, nem igazán egy funkcionális darabról van szó – sok értelme nincsen a létezésének, csak az, hogy iszonyatosan jól mutat, különösen a strandon, fürdőruhára felkapva. Biztos, hogy egy ilyen kreációt sokan ki tudnak használni a nyaralás ideje alatt vagy akár máskor: ujjatlan top fölé, bulira is tökéletes, illetve fesztiválokon szinte kihagyhatatlan kiegészítőként funkcionál, és egyébként vagány sortokkal mutat a legjobban.

Szóval a kimonó elengedhetetlen tartozéka a nyári lazulásnak, de azért sok pénzt nem érdemes kiadni érte. Felesleges is, ha rendelkezel varrógéppel. Az elkészítése ugyan nem igényel nagy varrótudományt, de nem árt, ha járatos vagy picit a foszló szélek elszegésében. Az alábbi videó nagyon érthetően és részletesen taglalja a lépéseket: először egy papírdarabon modellezi le a lány, hogyan kell kiszabni a vékony anyagból a kimonót.

Érdemes először papírlapon begyakorolni a műveletet, úgy, ahogy a The Polkadotter bloggere teszi. Ugyanezeket a mozdulatokat kell majd lekövetned a textil szabásakor. Tulajdonképpen egy T-alakú tömböt kell kapnod, melynek mindkét oldalán az L-alakú részt kell összevarrnod. Előtte gombostűvel fogd össze az anyagrétegeket, hogy ne csússzanak el – vagy kézzel össze is öltheted őket -, majd a művelet végén egyszerűen eltávolíthatod a fércfonalat. A foszló széleket egyébként kézzel is elszegheted, ha úgy könnyebbnek találod. Azonban lényegesen gyorsabb, ha duplán behajtod a kendőanyag széleit, és egy egyenes vonal mentén végigvarrod.

  • Megosztás:
hirdetés