A feszes, sima bőrért mindennap tenni kell. Sokféle testradír létezik a piacon, már-már szinte nehéz eligazodni a kínálatban. Ha azonban a házi kencék híve vagy, melyek esetén biztos lehetsz benne, hogy semmilyen adalékanyagot nem tartalmaznak, ne hagyd ki az egyik legegyszerűbben elkészíthető, sokoldalúan felhasználható és kifejezetten hatékony bőrmegújító, feszesítő receptet. Az is lehet, hogy a hozzávalók már rég ott sorakoznak a konyhádban.

Két összetevő, amire szükséged lesz:

  • Himalája-só
  • kókuszolaj

A Himalája-sót sokféle formában használják gyulladásban lévő bőrproblémákra, pattanásokra. Nagyszerűen serkenti a vérkeringést és a bőr anyagcseréjét. Frissít, kipucolja a pórusokat, ugyanakkor fertőtlenítő hatással bír. Én általában veszek egy tasak kristályos, nem túl finomra tört Himalája-sót, mert annak a szerkezete tökéletes bőrradírozáshoz. Bár kicsit durvább szemű, tapasztalatom szerint nem karcolja a bőrt, és sokkal hatékonyabban radírozza le az elhalt hámsejteket, mint a hagyományos konyhasó. Könnyen felismerhető jellegzetes, narancsos-rózsaszínes szemcséiről.

A szűz kókuszolajban található laurinsav gátolja a szabadgyök-képződést, ezáltal lelassítja az öregedés folyamatát. Értékes növényizsír-tartalma a bőr mélyebb rétegeit is hidratálja.

Nagyjából két evőkanálnyi zsírhoz két-három maroknyi sót keverj, lehetőleg úgy, hogy nagyobb arányban szerepeljen a só. Amint a kókuszzsír olvadni kezd, vidd fel a bőrödre körkörös, masszírozó mozdulatokkal. Érdemes borotválás előtt elvégezned a testradírozást, egyrészt, mert kitisztulnak a bőrpórusok, és felpuhulnak a szőrszálak, másrészt pedig a só nagyon tud csípni frissen borotvált felületen.

Hetente egyszer-kétszer elég elvégezni a műveletet, lehetőleg a fürdőkádban – mert a zsír kicsit folyós -, ott könnyedén le tudod öblíteni langyos vízzel. Én már az első hét után tapasztaltam változást, ám leginkább a harmadik hét után mutat látványos hatást: a bőr feszesebb, simább, és tízszer puhább, mint korábban.

  • Megosztás:
hirdetés