A göndör haj ápolása merőben más technikát és eszközöket igényel, mint az egyenes szálú tincseké.

Ez a hajtípus sokkal könnyebben sérül, és megzabolázni is nehezebb, ezért fontos, hogy kellő időt és odafigyelést szánj a vele való foglalkozásra.

Kondicionáló és sampon egyben

A kettő az egyben termékek nem ajánlottak a szépségápolásban, viszont, ha göndör a hajad, akkor tegyél kivételt, és válassz olyan sampont, melyben balzsam is található. Külön használva ugyanis a balzsam meglazíthatja a hullámaidat, melyek így elveszíthetik ruganyosságukat, viszont a samponba kevert kondicionálónak nincs ilyen erőteljes hatása a hajadra nézve, ápol és táplál, de nem nehezíti el a tincseket.

Fésülködj fordítva!

Nyilván tapasztaltad már, hogy a göndör haj kifésülése sohasem úgy ér véget, ahogyan azt az ember elképzeli: a sima tincsek helyett általában áramvonalas lesz a végeredmény. Ennek az az oka, hogy rossz irányból fésülködsz. Bármennyire meglepő, a göndör hajat alulról kezdve, a fejtető irányába haladva kell fésülni, hogy a göndör fürtök rugalmas szerkezete ne sérüljön.

Felejtsd el a hajkeféket!

A fésülködés témájánál maradva muszáj kiemelni azt is, hogy a göndör haj nem kedveli a hajkefét, könnyen sérül a szerkezete, ha túlzottan sűrű fogú fésűvel vagy kefével próbálod meg kifésülni. Ezek helyett inkább válassz bontófésűt, amilyet a fodrász is használ, a nagy fogú és lyukú eszköz ugyanis nem tépi a könnyen összekuszálódó szálakat.

Használj diffúzort!

Ha göndör a hajad, akkor érdemes diffúzort használnod a hajszárítás során. A tompa tüskés találmány lényege, hogy elemeli a hajtöveket a fejbőrtől, így sokkal erősebb tartást és nagyobb volument ad a hajnak. Érdemes először melegebb levegővel, majd, ahogy szárad a haj, egyre alacsonyabb hőfokkal szárítani a tincseket, ez is javítja a tartását.

  • Megosztás:
hirdetés