Az ősz derekától már ritkábban jut fényhez, illetve csekélyke tápanyagot tud felvenni a külső hámréteg, így kevésbé tud ellenállni a környezet ártalmainak. Mivel az arcbőr naponta ki van téve a változékony időjárás hatásainak, jóval korábban megsínyli az évszakváltást: könnyen kiszárad, veszít rugalmasságából, esetleg fakóvá, érzékennyé válik.

Ha vissza akarod nyerni a puhaságát és egészséges ragyogását, hetente vagy tíznaponta egyszer nem árt beiktatni egy könnyű arcradírozást. Az elhalt hámsejtek eltávolítása több szempontból is fontos, hiszen a megvastagodott, szarusodó bőrréteg elzárja a pórusokat, így kevesebb friss oxigénhez jut a bőr, ráadásul a tápanyagfelvétele sem lesz akadálymentes. Az alábbi recept kíméletesen lazítja fel a kiszáradt bőrfelszínt, így gyakori használatra is ajánlott.

Mákos arcradír házilag

Ha a széltől érzékenyebb az arcbőröd, és hajlamos a kipirosodásra, akkor valószínűleg szóba sem jöhet nálad a tengeri sós és a barna cukros radírozás, mely kissé drasztikusnak, durvának tűnhet számodra. Csak kevesen tudják, hogy a darált mák szintén hatékonyan távolítja el az elhalt hámréteget, viszont nem marja fel, nem égeti az irritált bőrt, ami finomabb szemcséinek köszönhető.

A legjobb, ha zöld agyagba kevered bele, mely remek arctisztító hatással bír: nemcsak a fertőtlenítő, a gyulladáscsökkentő és a bőrnyugtató tulajdonságát élvezheted, hanem a mélyebbre rakódott szennyeződésektől is megszabadulhatsz általa, mivel a megszáradt részecskéi magukhoz kötik a pórusokban lerakódó piszkokat, méreganyagokat és az elhalt bőrmaradványokat. Patikában és gyógynövényboltokban is megvásárolhatod a tiszta zöld agyagot, por alakban.

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál darált mák
  • 1 evőkanál zöld agyag
  • pár csepp méz
  • annyi kamillafőzet, hogy krémes állagú legyen a massza
  • 1-2 csepp levendulás illóolaj

A zöld agyagot vízzel keverve oldhatod fel, ám ez esetben a hatékonyabb arcápolás érdekében jobb, ha gyógyteával dolgozol. Forrázz le egy csésze, forrásban lévő vízzel két evőkanálnyi szárított kamillavirágzatot, nagyjából tíz percig hagyd állni, majd szűrd le.

Annyit önts hozzá a zöld agyaghoz, hogy krémes, kenhető állagú masszát kapj. Abba keverd bele a darált mákot, add hozzá a mézet és az illóolajat, azután vidd fel a keveréket az arcodra, és körkörös mozdulatokkal jól dörzsöld át a felső hámréteget. Azután langyos vízzel öblítsd le, és a megszokott krémeddel hidratáld az arcbőrödet.

  • Megosztás:
hirdetés