Nem tudom, ti hogy vagytok vele, én teljesen be vagyok sózva, mióta megtudtam, hogy pénteken újra Stylewalker Night lesz. Bár Budapesten szerencsére elég sok a divat- és designesemény, a Stlyewalker kiemelkedik közülük a laza programokkal és a könnyed hozzáállással – mintha csak azt akarnák üzenni: a hazai design nem egy elvont, csak a felső tízezer számára elérhető, hordhatatlan ruhákból álló, sznob dolog, hanem mindannyiunké – feltéve, hogy nyitott szemmel járunk.

Nubu-kollekció debütál

A Stylewalker Night azzal a céllal jött létre, hogy segítsen megismerni a belvárosban megbújó számtalan kis designer-üzletet, melyek igazi kincseket rejtenek, ha a hatalmas plázák árnyékában még észreveszed őket.

Mindezt úgy, hogy a boltokban jópofa programokat tartanak, találkozhatsz a tervezőkkel, elsőként értesülhetsz exkluzív információkról, és még nyerhetsz is.

A Párizsi utcában található Látomás boltban például igazi búcsúhangulat lesz, zsíros kenyérrel, szörppel, zsákban futással és kötélhúzással, aki pedig ügyesen szerepel a vásári parádén, ajándékot is kap.

A Zoe Phobicban kötetlenül beszélgethetsz divatbloggerekkel és tervezőkkel, miközben még sütivel is kínálnak, az Eventuell Galériában szintén a tervezőkkel ismerkedhetsz, a Nanushka pedig meglepetéskoncerttel készül.

A Juhos Cipőszalon versenyt hirdet, és keresi a legjobb cipőtervet. A Mono Fashion Shopban 21 órától biztosan nagy lesz a tömeg, itt mutatják be ugyanis a Nubu legújabb, 2012/13-as őszi-téli kollekcióját, de új darabok mutatkoznak be a Black Boxban is, ahol Kovács Ágnes és Polgár Diána közös munkájának eredményét, a LANE cipőkollekcióját csekkolhatjuk.

Szerintem ez a kezdeményezés remek eszköz arra, hogy eloszlassa a hazai divat körül kialakult, javarészt teljesen alaptalan sztereotípiákat, és megmutassa, hogy a legtöbb tervező közvetlen, fiatal művész, akinek a holmijaiért sokszor nem kell többet fizetni, mint egy plázában vásárolt darabért. Én biztosan ott leszek a Stylewalker Nighton idén – a programok egyébként 19 órától éjfélig tartanak. Ti jöttök?

  • Megosztás:
hirdetés